17.3.17

«Ολοκλήρωση Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Σε αυτό τον τελικό αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 280 ομάδες από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, που προκρίθηκαν στους κατά τόπους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς. Ο γενικός Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με τους παρακάτω επιμέρους διαγωνισμούς:
▪ 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού με θέμα: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»
▪ 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου με θέμα: «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
▪ 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες του Λυκείου με θέμα: «Η Πράσινη ενέργεια και  επιχειρηματικότητα»

Ο γενικός Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas) και διεξήχθη στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η συμμετοχή στους Διαγωνισμούς αυτούς δίνει τη δυνατότητα σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες μέσα από τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση.

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και ταυτόχρονα έγινε ζωντανή αναμετάδοσή της μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο διαδίκτυο. Το όλο εγχείρημα θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί χωρίς
▪ την προσπάθεια των ομάδων των μαθητών και των προπονητών τους,
▪ τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,
▪ την προσωπική προσπάθεια και φροντίδα του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής κ. Κωτσάκη Σταύρου, της Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής κ. Σπάλα Γεωργίας και του οργανωτικά υπεύθυνου συντονιστή πατέρα Σωτήριου Μαστέα,
▪ τη ζεστή φιλοξενία της ομάδας των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, του Διευθυντή, κ. Ασημακόπουλου Απόστολου, του Υποδιευθυντή, κ. Νταβέα Θεμιστοκλή, της καθηγήτριας Τεχνολογίας, κ. Παπαδοπούλου Γεωργίας και του καθηγητή Αγγλικών, κ. Λάγιου Νικολάου,
▪ τη δικτυακή προβολή και επικοινωνιακή υποστήριξη μέσω της ιστοσελίδας και του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης του Διαγωνισμού από τον Υπεύθυνο του ΚεΠληΝεΤ Κορινθίας, κ. Καραναστάση Στυλιανό, και τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κ. Τερζοπούλου Ελίνα και κ. Τσιωτάκη Παναγιώτη,
▪ την επικοινωνιακή υποστήριξη του κ. Βολτέα Πέτρου, Διευθυντή Δ.Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας,
▪ τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κ.κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο, Αργύρη Μαρία, Βασιλαδιώτη Χαράλαμπο, Γεωργολιό Δημήτριο (Τεχνικό Υπεύθυνο ΚεΠληΝεΤ Λακωνίας), Θεοδωρόπουλο Αναστάσιο, Κουρέτα Ιωάννη, Κωστάκη Ονούφριο, Μαθιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπαρέλο Δημήτριο, Μπάτο Κωνσταντίνο, Μπουλούγαρη Γεώργιο (Υπεύθυνο ΚεΠληΝεΤ Λακωνίας) και τον υποψήφιο Διδάκτορα Πληροφορικής κ. Σκριβάνο Αναστάσιο, που εργάστηκαν εθελοντικά ως μέλη είτε στην Οργανωτική είτε στην Επιστημονική είτε στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού,
▪ την προσπάθεια της ομάδας των εκπαιδευτικών Πληροφορικής που εργάστηκε πυρετωδώς για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της ζωντανής αναμετάδοσης του Διαγωνισμού μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο διαδίκτυο και αποτελείται από τους κ. Δημόπουλο Παναγιώτη και κ. Τσώνη Γρηγόρη (εγκατάσταση, ζωντανή σκηνοθεσία και μοντάζ), κ. Μιχαλόπουλο Βασίλειο και κ. Ντυμένο Αναστάσιο (λήψη εικόνας και ήχου).
Επίσης αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η οικονομική κάλυψη που παρείχε για τις ανάγκες του Διαγωνισμού η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό μέρος, στο Διαγωνισμό για το Δημοτικό το πρώτο βραβείο κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, το δεύτερο βραβείο κέρδισε ομάδα των «Εκπαιδευτηρίων Μπουγά» στην Καλαμάτα, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους και μία επιπλέον ομάδα από τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά». Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό προκρίθηκε επίσης μία ομάδα από το Εκπαιδευτήριο «Homo educandus Αγωγή» στο Λουτράκι. Από τα Γυμνάσια, προκρίθηκαν συνολικά 14 ομάδες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως εξής: στις δύο πρώτες θέσεις ισοβάθμησαν δύο ομάδες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε επίσης ομάδα  από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Επίσης προκρίθηκαν δύο ομάδες από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, μία ομάδα από το Γυμνάσιο Ασκληπιείου, δύο ομάδες από τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» Καλαμάτας και άλλες πέντε ομάδες από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Στο Διαγωνισμό των Λυκείων έλαβε μέρος το ΓΕΛ Νεάπολης Λακωνίας το οποίο θα συμμετάσχει και στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2741077070 και 6974432109 ή στο mail wro.peloponnisos@gmail.com και να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://wropeloponnisos.wordpress.com. Επίσης μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την αναμετάδοση στο κανάλι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=KWencxVAkJA.

Η επόμενη συνάντηση των ομάδων εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα γίνει τον Ιούνιο στην Καλαμάτα, όπου ομάδες από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαγωνιστούν με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην World Robot Olympiad (Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής) που φέτος θα διεξαχθεί στην Κόστα Ρίκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου