23.3.17

Τόμσεν: Σε 20 χρόνια θα επιστρέψει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα


Ακραίος Τόμσεν: Σε 20 χρόνια θα επιστρέψει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα

Προκλητικός, και επαναλαμβάνοντας τις γνωστές ακραίες θέσεις τους για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο διευθυντής του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ - κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, επισήμανε ο Τόμσεν μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Σύμφωνα με τον Skai, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους της.
Άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά «το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων».
Παράλληλα χαρακτήρισε φοβερή την αντίσταση που καταγράφεται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.
Βεβαίως, δεν έκανε καμιά κριτική για τα λάθη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ούτε και για τις δικές του ευθύνες στη διόγκωση της κρίσης στη χώρα μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου