14.3.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συναυλία Πέτρου Γαϊτάνου στις 23 Μαρτίου 2017

Η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου, με τίτλο: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», θα αποτελέσει το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στις 23 Μαρτίου 1821 από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Με τη σύμπραξη ορχήστρας, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια, που εκφράζουν τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θα ακουστούν τραγούδια μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, πάνω στην ποίηση Ελλήνων ποιητών: υλικό από τα έργα «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και «Εις Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου, που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, άλλα τραγούδια - σύμβολα και, επίσης, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος και ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου.
Η συναυλία θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στις 23/3/2017, με ώρα έναρξης 20.00 και το εισιτήριο θα έχει κόστος 10 ευρώ, ενώ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους (με κάρτα ανεργίας) 5 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου