25.3.17

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με μια λαμπρή τελετή που είχε όλες τις τιμές εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης δήλωσε συγκινημένος: 
«Σήμερα γιορτάζει το ελληνικό έθνος. Η σημερινή μέρα μας θυμίζει ότι εμείς οι Έλληνες βγαίνουμε πάντα νικητές, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι αυτή η παρακαταθήκη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους στο όνομα της ελευθερίας, να είναι το εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με τον ήλιο σύμμαχο, πλήθος κόσμου
συγκεντρώθηκε τόσο στην Πύλο, έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης.
 Κατά την εθιμοτυπική τελετή, τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. 
Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν συν τοις άλλοις, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, Άγγελος Χρονάς, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι πολίτες . 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου