16.3.17

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ- ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ήταν τελικά ο Δήμος Τριφυλίας που όρισε Αντιδημάρχους μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων που προκάλεσαν ενδιαφέροντα σχόλια, χωρίς όμως να υπάρχουν εκπλήξεις σε ότι αφορά το σχήμα που επέλεξε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, ορίζοντας πάντως αυτή τη φορά εντεταλμένους συμβούλους για να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες. Πάντως τα ρεπορτάζ μας για τα ονόματα των αντιδημάρχων ήταν έγκυρα όπως γράψαμε πρώτοι επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες μας. 
Πιο αναλυτικά με απόφαση Δημάρχου όπως τονίζεται: Λαμβάνοντας υπόψη την εκπροσώπηση των Δημ. Ενοτήτων καθώς και  την ισχύουσα νομοθεσία ορίζονται,  με θητεία από 16/03/2017  και μέχρι τέλους της θητείας της Δημοτικής Αρχής, οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας:
Δ.Ε. Αετού & με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Διοικητικών Θεμάτων, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μερκούρης.
Δ.Ε. Αυλώνος & με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσακανίκας.
Δ.Ε. Γαργαλιάνων & με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Τεχνικών Έργων ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κατσούλας.
Δ.Ε. Κυπαρισσίας & με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Τουριστικής Ανάπτυξης ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσίγγανος.
Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστ. Πούλος.
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών έχει ορισθεί ήδη με την υπ’ αριθμ. 120/2017 Απόφαση Δημάρχου η κ. Γιαννούλα Κωνσταντέλου.
Οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ι. Κατσούλας & Οικονομικών Γ. Κωνσταντέλου θα προεδρεύουν της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής αντίστοιχα.
Ορίζονται Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τριφυλίας:
Δ.Ε. Τριπύλης ο Δημ. Σύμβουλος κ. Τσαλαμανδρής Θεόδωρος, με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Πολεοδομίας & Εμπορίου ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Χρονόπουλος, με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Υγείας & Πρόνοιας ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτριος Σαρμαντζής. Αναλυτικά οι αρμοδιότητες θα περιγραφούν στη σχετική Απόφαση του Δημάρχου Τριφυλίας. Τους ευχόμαστε καλή θητεία στο έργο τους. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                         
ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Στόχος για άλλη μία φόρα μπήκαν τα ξημερώματα μετασχηματιστές της ΔΕΗ στα Φιλιατρά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκροδότησης της περιοχής.
Οι δράστες ξήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, τρεις μετασχηματιστές στην περιοχή «Κοκκινιά» στη Γιόλακα Φιλιατρών, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό που περιέχουν. Το πρωί της Πέμπτης αγρότες της περιοχής είδαν έκπληκτοι τις ζημιές που είχαν προκληθεί, ενώ διαπίστωσαν πως δεν είχαν ρεύμα σε θερμοκήπια και αγροικίες. Στην περιοχή έχουν ξανασημειωθεί τέτοια περιστατικά, με τους «κυνηγούς χαλκού» να δρουν ανεξέλεγκτα, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές ζημιές σε καλλιέργειες και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ. Ο τρόπος δράσης τους, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ήταν ίδιος με τις προηγούμενες φορές, όπου αρχικά κατέβασαν τις ασφάλειες, έκοψαν τα καλώδια και στην συνέχεια τους ξήλωσαν με όχημα για να αφαιρέσουν από μέσα τον χαλκό. Το γεγονός πάντως έχει θορυβήσει τους αγρότες που ποτίζουν στις καλλιέργειες τους αυτή την εποχή... ΙΩ. ΜΠ.

                                     
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
 
TA 6.000 στρέμματα τουλάχιστον αναμένεται να είναι η φετινή κάλυψη στο πρίωμο καρπούζι που παράγει η Τριφυλία καθώς με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου οι φυτεύσεις χαμηλής κάλυψης στην περιοχή των νεαρών βλαστών, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοικές μαζί με την θρέψη μέσα από σωστή παραγωγική διαδικασία ώστε να αναπτυχθεί ο καρπός.
Το υπερπρώιμο καρπούζι είναι γεγονός στην Τριφυλία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τις ημέρες του Πάσχα μετά το πρώτο 15νθήμεο του Απριλίου, με τις πρώτες ποσότητες για την εσωτερική και διεθνή αγορά από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. ΟΙ παραγωγοί πέρα από την ορθή γεωργική πρακτική εργάζομαι με μεράκι με καλλιεργητική φροντίδα, παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής τα τελευταία χρόνια.
Ικανοποιημένος δηλώνει πάντως ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, δεδομένου ότι διατηρήθηκαν σε άριστο βαθμό οι καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια της περιοχής και τα εδάφη, με καταπληκτικά αποτελέσματα καθώς οι στρεμματικές αποδόσεις δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν τους 5 τόνους ανά στρέμμα την φετινή χρονιά.  Η παραγωγή καρπουζιού θα κορυφωθεί τον Μάιο, αναμένοντας να έχουμε συνολική παραγωγή περίπου 40.000 τόνους. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου