16.3.17

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση τουρισμού BERLIN BIT 2017

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενη σε κάθε ευκαιρία και  δυνατότητα προβολής του πολυδιάστατου  τουριστικού της προϊόντος, συμμετείχε στη   παγκόσμια έκθεση τουρισμούBERLIN Β.Ι.Τ. 2017, που έγινε από 8 μέχρι και 12 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο MESSE στο Βερολίνο. Η παρουσία της Ελλάδας ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, με ανανεωμένο περίπτερο εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων και με τη μεγαλύτερη προσέλευση εκθετών και επισκεπτών.  

Η Ελλάδα ξεπέρασε σε παρουσία και δυναμική όλες τις ανταγωνίστριες Μεσογειακές χώρες, πράγμα το οποίο καλλιεργεί όχι μόνο την προσδοκία, αλλά και τη βεβαιότητα ότι η επισκεψιμότητα στη  χώρα μας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δικό της εκθεσιακό χώρο στο Ελληνικό Περίπτερο, έδωσε τη δυνατότητα σε Πελοποννήσιους επαγγελματίες του τουρισμού, από τηνΑρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία να συμμετάσχουν δωρεάν και να προωθήσουν το προϊόν τους.Παράλληλα προσφέρθηκαν παραδοσιακά πελοποννησιακά προϊόντα που είχαν για το σκοπό αυτό αποσταλεί στην Έκθεση.

Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κα Μαντώ Μπελεγρή, η οποία υποδέχθηκε στο περίπτερο της Πελοποννήσου την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, υποδέχθηκε και επικοινώνησε με σημαντικούς εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας  της  Ευρώπης.Επισκέφθηκε επίσης όλες τις μεγάλες Πελοποννησιακές τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν αυτοτελώς στην έκθεση και συνεργάσθηκε με τους εκπροσώπους των άλλων Ελληνικών Περιφερειών που  παρευρέθηκαν στην Έκθεση.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε επίσης και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πληροφόρησης της Περιφέρειας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από την επικεφαλής του κα Άννα Μαντά.

Η Πελοπόννησος αποτελεί επώνυμο προορισμό και εκπρόσωποι πολλών διεθνών γραφείων τουρισμού εξέφρασαν την πρόθεσή τους να «ανοίξουν  την αγορά» περαιτέρω προς τη Πελοπόννησο.

Στηδεξίωση που παρέθεσε στις 9ης Μαρτίου η Υπουργός Τουρισμού, παρευρέθηκαν οι Γερμανοί Αξιωματούχοι εκ των οποίων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας κ. Φούχτελ  με μεγάλη ομάδα συμβούλων του, ο Έλληνας Πρέσβης στο
Βερολίνο, εκπρόσωποι των Περιφερειών και των εκθετών, δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες  απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας. 
Στην εκδήλωση αυτή  δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες  να  ανταλλάξουν πληροφορίες, προτάσεις και προσκλήσεις. Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου  Μαντώ Μπελεγρή μετέφερε τη βούληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη να συνεχιστεί η δυναμική εξωστρεφής πολιτική της Περιφέρειας και σε συνάντηση της με τον κ. Φούχτελ έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι το ενδιαφέρον του παραμένει ενεργό τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Πελοπόννησο ειδικότερα.  

Στις συνεργασίες της εκπροσώπου της περιφέρειας περιλαμβάνεται και αυτή με το ΔΕΛΦΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ένα διεθνές συμβούλιο με σκοπό τις Δελφικές γιορτές τέχνης και πολιτισμού, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια και φέτος θα  γίνουν στους Δελφούς το προσεχές καλοκαίρι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου