18.3.17

Κάθε φορά που ετοιμάζει ...ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ,στήνει και μιά εξεταστική !!!

Απόδραση ΣΥΡΙΖΑ δια των εξεταστικών
Το ΠΑΣΟΚ θα προσφερθεί ως σφάγιο; 

«Πρόεδρε δεν έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί σου. Έφυγε για Λαφαζάνη και Ζωή. Εκεί έξω είναι μια μάζα ψηφοφόρων γύρω στο 20%, που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, και που σε προσέλαβε  – αυτή ακριβώς είναι η λέξη –  ως αρχηγό, γιατί δεν θέλουν τους άλλους», είπε σε ανύποπτο χρόνο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε «τι λέει ο κόσμος».
Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του το έχουν καταλάβει βεβαίως, γνωρίζουν ότι το κοινωνικό μπλοκ από το οποίο μπορούν να εκμαιεύσουν ευπρόσωπα εκλογικά ποσοστά (πέραν των δημοσίων υπαλλήλων), είναι το τμήμα εκείνο των πασόκων με το άφθαρτο αντιδεξιό σύνδρομο – διαμορφωμένο ιστορικά, γι αυτό και ισχυρό.
 Εξ αυτού και έχει υιοθετήσει την αντιδεξιά ορολογία του παλιού ΠΑΣΟΚ («ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», που είπε και ο Νίκος Βούτσης στο συνέδριο), και επιδίδεται πρωτοβουλιακά, σε καθημερινές επιθέσεις στη Δεξιά και τη ΝΔ, σε
σημείο πρωτοφανές για κυβέρνηση.  
Το γνωρίζει βεβαίως και η Φώφη, γι αυτό, θέλοντας να εναρμονιστεί με το τμήμα αυτό, και να το επαναφέρει στα πατρώα εδάφη, εξαπέλυσε κάποτε το υπερβολικό (αυτή η υπουργός του Σαμαρά), «μας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ».
Εξεταστικές
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση έχουν αποτύχει πανηγυρικά σε όλους τους στόχους τους, (ήδη χθες στη Βουλή μείωσε τον πήχη για τα αντίμετρα, στα συσσίτια, ενώ δια της πλαγίας ξεπέταξε το θέμα του ΦΠΑ, λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα κατεβάσουν τις τιμές τα πολυκαταστήματα, ως εκ τούτου είναι άνευ λόγου η μείωση!).
Προσπαθούν να αποδράσουν δια των εξεταστικών, να μη μείνει «τίποτα κρυφό υπό τον ήλιο». 
Νόμιμη και ηθική εν πρώτοις η προσπάθεια, καλοδεχούμενη «διαφάνεια παντού». Μόνο που αποδείχτηκε ότι η συριζαίικη αριστερά δεν είναι αυτό που υπήρχε, ως φαντασιακή εικόνα, στο συλλογικό υποσυνείδητο: Δεν είναι οι αγνοί και αδέκαστοι Ροβεσπιέροι που θα βάλουν το μαχαίρι στην διαπλοκή, θα αποκαλύψουν τα πάντα και θα τα παραδώσουν στην κρίση της αδέκαστης δικαιοσύνης και τους επίορκους στην καταφρόνια του λαού.
Χρησιμοποιούν τις επιτροπές δι’ ίδιον πολιτικό συμφέρον, για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ «η αλήθεια μένει απέξω» για να παραφράσουμε τον τροβαδούρο. 
Ετσι αν ήθελε η κυβέρνηση να ερευνήσει τα της χρεοκοπίας, θα αποδεχόταν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και θα ξεκινούσε η εξεταστική από το 2000, για να συμπεριλάβει και τις περιόδους Σημίτη και Καραμανλή. 
Και τότε θα φαινόταν ποιος άφησε τη χώρα να εξοκείλει, ποιος αύξησε αβυσσαλέα το έλλειμμα και το χρέος. 
Αλλά αυτό, αφενός  θα εξέθετε άτυπους (και άφωνους) πολιτικούς φίλους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου θα της στερούσε τη βολική άποψη για τα δυο κόμματα του «παλιού πολιτικού σκηνικού που κατέστρεψαν τη χώρα», την οποία εξακολουθούν να εκτοξεύουν οι οπαδοί της, στα social media και στα καφενεία.
Τώρα μπορεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ να απαιτήσει εξεταστική για την Υγεία από το 2000. 
Για να αιτιολογηθεί, αν είναι κατορθωτό, για ποιους λόγους έγινε σχεδόν διπλασιασμός των δαπανών Υγείας την πενταετία 2004-2009. Διαφορετικά πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εντυπώσεις δια της ρητορικής των αριθμών, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να περικόψει δαπάνες, προκειμένου να περικόψει το έλλειμμα.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η ΝΔ, κωλύεται και ας πούμε είναι είναι κατανοητό. Μπορεί να το κάνει το ΠΑΣΟΚ, και αν δεν γίνει  δεκτό μήπως θα έπρεπε να αποχωρήσει από την επιτροπή, προκειμένου να απονομιμοποιήσει το κύρος της, αν δεν θέλει να γίνει, για μια ακόμη φορά, τρόπαιο στα  χέρια του κ. Τσίπρα. 

  Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου