27.3.17

Εξαπατούσε πολίτες τάζοντας διορισμούς στο Δημόσιο

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε μία 73χρονη που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη με την κατηγορία ότι εξαπατούσε πολίτες, τάζοντάς τους δήθεν διορισμό τους σε δημόσιες υπηρεσίες, μέσω ΑΣΕΠ. 

Τα ίχνη της 73χρονης εντοπίστηκαν έπειτα από σχετική καταγγελία. Συγκεκριμένα η συλληφθείσα επικοινώνησε τηλεφωνικά την περασμένη Τετάρτη με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του.
Η 73χρονη συνελήφθη σε ραντεβού που ορίστηκε την επόμενη ημέρα, αφού είχε προηγουμένως παραλάβει το παραπάνω ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε πολίτες και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, πείθοντάς τους ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. 
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 28 περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες με δράστη την ίδια, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.
Όπως διαπιστώθηκε, η 73χρονη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου