16.3.17

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

                              ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17-3-2017   

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, έχουν τρομερές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Δεχόμαστε παρατεταμένη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στην δημόσια εκπαίδευση και υγεία, στο δικαίωμά μας τελικά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Οι πολιτικές των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες τώρα πιστά, και ακόμα πιο ωμά, συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι κατευθύνσεις της Ε.Ε. με μοναδικό σκοπό να μειώσουν το κόστος του εργαζόμενου, να τον κάνουν φτηνό και ευέλικτο, δεκτικό σε ό, τι του σερβίρουν για “λύση” στα προβλήματά του. Εφαρμόζονται ξεκάθαρα για να ωφελήσουν το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο (δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι προτάσεις του ΣΕΒ για την παιδεία), να συμβάλλουν στην πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη, που απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα έρθει. Παίρνονται μέτρα στο όνομα των μνημονίων, τα οποία είναι προαποφασισμένα και ήρθαν για να μείνουν. Μας φόρτωσαν την ανάπτυξή τους, μας φόρτωσαν την κρίση τους, τώρα μας φορτώνουν και την υποτιθέμενη ανάκαμψή τους!
Στην Μεσσηνία η κατάσταση είναι ενδεικτική της γενικότερης. Τα κενά στα σχολεία  παραμένουν, παρά το ότι η σχολική χρονιά πηγαίνει προς το τέλος της. Σε σημαντικό ποσοστό οργανικά κενά καλύπτονται με αναπληρωτές, οι οποίοι πλέον μόνιμα αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Το μουσικό σχολείο δεν είναι πλήρως στελεχωμένο, ενώ φέτος είχαμε το κλείσιμο μιας ειδικότητας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Καλαμάτα, λόγω του ότι δεν ήταν “επαρκής” ο αριθμός των μαθητών. Εκτός των γενικότερων προβλημάτων υποδομών που είναι μια πραγματικότητα στα σχολεία, πιο συγκεκριμένα στο εσπερινό ΕΠΑΛ είναι τεράστια τα προβλήματα του κτιρίου και είναι αναγκαία η άμεση ανακατασκευή του. Το ειδικό γυμνάσιο, ένα σχολείο με ιδιαίτερες ανάγκες στεγάζεται στο ΕΕΚ, ενώ όσον αφορά την μεταφορά των δύο διαδημοτικών σχολείων της Καλαμάτας (μουσικό και ΕΠΑΛ) προκύπτουν προβλήματα με τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλοι οι μαθητές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Να αυξηθεί τώρα η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
·        Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά, αναλώσιμα κλπ.
·        Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών άμεσα.
·        Ούτε μια απόλυση αναπληρωτή. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια, άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων. Επίδομα στέγασης για όσους αναπληρωτές εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
·        Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
·        Αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητών ανά τάξη, 1/15 για το νηπιαγωγείο και την Α’ και Β’ δημοτικού και 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.
·        Επαναφορά τω τριμήνων στα Γυμνάσια
·         Παράταση φοίτησης των παιδιών στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. , έως ότου δημιουργηθεί η νέα δομή που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές - κοινωνικές ανάγκες των παιδιών.
·        Δημιουργία ξενώνα για τα παιδιά πού αποφοιτούν από τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ
·        Διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις δημόσιες εταιρείες ηλεκτρισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, τηλεφώνου.
·        Να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους δεν μπορέσουν να εξεταστούν στις κανονικές ημερομηνίες των πανελλαδικών.
·        Άρση της ποινικής δίωξης του Παναγιώτη Κουφαλάκου, Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η οποια γίνεται ύστερα από μήνυση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο. Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα εκείνη όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.
    Ενωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας
    Επιτροπή πρωτοβουλίας ωρομισθίων-αναπληρωτών  Ν Μεσσηνίας
    Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
    Συνδικάτο ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Μεσσηνίας
    Συνδικάτο Οικοδόμων Ν Μεσσηνίας
    Σωματείο Φαρμακουπαλλήλων Ν Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου