19.3.17

Πάτρα; Αφησε την περιουσία στο κόμμα

Σε μια περίοδο που οι ιδεολογίες και οι πολιτικές δεν είναι και στα καλύτερά τους ένα θλιβερό περιστατικό αποτέλεσε την αφορμή για να καταδειχθεί πως ακόμα και σήμερα κάποιοι μέχρι την τελευταία στιγμή πάνω απ’ όλα είχαν την ιδεολογία και το κόμμα.
Η απώλεια ενός υπερήλικα ο οποίος ζούσε στο νότιο διαμέρισμα της Πάτρας σε ιδιόκτητο διαμέρισμα  μαζί με τη γυναίκα του με την οποία δεν απέκτησε παιδί, έφερε στο προσκήνιο μια κρυφή πτυχή τόσο της ζωής του όσο και την τελευταία του επιθυμία.
Ο εκλιπών όσα χρόνια ήταν στη ζωή ποτέ δεν προκάλεσε καθώς ζούσε λιτά, με σύνεση και μάλιστα πάντα φρόντιζε να εκφράζει τις πολίτικες του αριστερές και σοσιαλιστικές πεποιθήσεις οι οποίες ποτέ δεν άλλαξαν και από τις οποίες ποτέ δεν μετακινήθηκε.
Το πέρασμα του χρόνου τον έφερε αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μείνει αρκετό διάστημα κατάκοιτος , ενώ τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του είχαν την φροντίδα συγγενικού ζευγαριού.
Ο θάνατος του γέροντα στάθηκε αφορμή για να πάρει το συγγενικό ζευγάρι – αφού δεν υπήρχαν παιδιά – την ηλικιωμένη χήρα στο σπίτι του και μάλιστα την πρόσεχαν και την φρόντιζαν ιδιαίτερα.
Ο μήνας της θαλπωρής προς την ηλικιωμένη γυναίκα τελείωσε άδοξα και απότομα,  καθώς όταν ανοίχτηκε η διαθήκη του μακαρίτη συζύγου της, έκπληκτοι οι συγγενείς που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του όταν αυτός ήταν στη ζωή και στη συνέχεια πήραν στο σπίτι τους τη χήρα του, άκουσαν πως αφήνει τα πάντα στο κόμμα που τον εξέφραζε πολιτικά.
Όπου τα πάντα ήταν, το διαμέρισμα, μετρητά σε καταθέσεις αλλά ακόμα και κάποιες χρυσές λίρες. 
Στο άκουσμα των επιθυμιών του εκλιπόντος οι συγγενείς έγινα έξαλλοι, ενώ μόλις συνήλθαν από το αρχικό σοκ έκαναν γνωστό στη χήρα του εκλιπόντος πως  ήρθε η ώρα να μετακομίσει στο σπίτι που έμενε και το οποίο ο άντρας της είχε αφήσει στο κόμμα που είχε πάνω απ’ όλα στη ζωή του.

 patrastimes.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου