21.3.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΠΛΟΥΣΙΟΣ θα είναι φέτος για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός  για την Απελευθέρωση τηξς Κυπαρισσίας μαζί με υο πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου και των φορέων:
Την Δευτέρα 20η Μαρτίου έγιναν οι πρώτες Εορταστικές εκδηλώσεις επί τη Εθνική Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας. Η εκδήλωση διεξήχθη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας «Αλέκος Παπαδόπουλος». Την Πέμπτη  23η  Μαρτίου 2017 θα γίνει ο Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων καθώς και των οικιών ολόκληρης της περιοχής από τις 8 το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου καθώς και Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών, Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου.
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΆΣ....
Την Παρασκευή 24η  Μαρτίου 2017 θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς από τους Τούρκους καθώς στις 5.00΄ μ.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Άνω Πόλεως και κατάθεση Κατάθεση στεφάνων από τους: Δήμαρχο Τριφυλίας, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, Διοικητή Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας, Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Από τον Εκπρόσωπο Τοπικού Τμήματος  ΠΕΑΕΑ, Από τα Σχολεία, Από τα Αθλητικά και Πολιτιστικά  Σωματεία, Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.
Στις 5.40΄ μ.μ. στην Άνω Πόλη θα γίνουν χοροί από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στην συνέχεια στην Άνω Πόλη ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τον Μ.Ε.Σ.Κ, τον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων, τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τον Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα», θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση με θέμα: «Η Τριφυλία στην Επανάσταση» με αναπαράσταση της απελευθέρωσης της ιστορικής πόλης.
Στις 6.00΄ μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Κυπαρισσίας όπου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                    
 ΑΡΩΜΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο στην περιοχή των Γαργαλιάνων και γεύμα στην εξοχή περιελάμβανε, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, η πρώτη ημέρα του Διεθνή διαγωνισμού ελαιόλαδου «ATHIOOC 2017» για τους κριτές όπου αποτελεί ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι ανάμεσα στους κριτές συγκαταλέγεται και ως γευσιγνώστης κριτής ο Γαργαλιανιώτης Κώστας Μπουλουλής. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οι κριτές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου «Αυριλιώνης» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Σπύρος Αυριλιώνης όπου μετά από μια σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου συζητήθηκαν θέματα διάφορα θέματα τα οποία αφορούν την διαδικασία της έκθλιψης και παραγωγής του ελαιολάδου στην περιοχή μας.
Στη συνέχεια οι κριτές βρέθηκαν στον Λαγκούβαρδο και συγκεκριμένα στον ελαιώνα του γεωπόνου Κώστα Μπουλουλή όπου ο δήμος Τριφυλίας, παρουσία του αντιδημάρχου ΤριφυλίαςΠαναγιώτη Τσίγγανου, παρέθεσε γεύμα (πικνίκ) με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
Την Τρίτη το απόγευμα η διήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγησηστον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της Σωτήρος στους Χριστιάνους, ενώ το βράδυ ο δήμος Τριφυλίας παρέθεσε στους κριτές γεύμα σε ταβέρνα στη Μαραθόπολη όπου εκεί παραδόθηκαν και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους κριτές. ΙΩΑΝ. ΜΠ. σε συνεργασία με το gargalainoionline.gr

                   
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΤΗΝ αυτοψία του κλιμακίου για την νέα παράνομη χωματερή που δημιούργησε ο Δήμος Τριφυλίας η οποία βρίσκεται στο Αλιμάκι Κυπαιρσσίας επεξεργάζονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς στην περιοχή ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στην περιοχή. 
Στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας υπήρξε ενημέρωση μετά από ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων καθώς οι κάτοικοι των Ραχών με τους οικισμούς της περιοχής, θεωρούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η αποκατάστασης του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων θα πρέπει να απαγορευθεί η πρόσβαση στην χωματερή, όπως είχε τονιστεί από την Δημοτική αρχή στις 22 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια παρουσίας κατοίκων με φορείς στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επανέφερε το θέμα του διαλόγου την ύστατη στιγμή καθώς για άλλη μια φορά ο Δήμος περιμένει τις εξελίξεις με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας. Δεσμεύθηκε ωστόσο για ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι δεν αποκλείεται να θεωρήσουν την περιοχή απαγορευτική για την ρίψη απορριμμάτων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπολίτευση πολλές φορές έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Δημοτική αρχή γιατί ο Δήμος εγκατέλειψε προσωρινά τον σχέδιο δράσης που είχε ψηφιστεί, εκτιμώντας ότι το πρώτο 3μηνο του 2017 υπάρχει νέα αδράνεια για το καυτό αυτό ζήτημα.. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου