«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

20.3.17

Μέτρα - προτάσεις της ΕΣΕΕ για το εμπόριο

Τι ζητείται και τι καταγγέλλεται
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα ήταν μαζική, με ουσιαστικές τοποθετήσεις και προβληματισμούς από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και της ΜμΕ επιχειρηματικότητας.  Η Γ.Σ. υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ και κατέληξε σε ψήφισμα σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε τις δυσκολίες που περνάει το ελληνικό εμπόριο, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται και τον ρεαλισμό με τον οποίο πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν οι έμποροι την καθημερινότητα στην περίοδο της κρίσης. Στάθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες επιβάλλεται να καταλήξουν γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, προκειμένου να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας. Η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον».
Μέσα σε αυτό το κλίμα, τονίστηκε με έμφαση, η αντοχή της ΜμΕ εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όριά της. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η ΕΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με ουσιαστικό και διαφανή διάλογο να συνεννοηθούν με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου. 

Το ψήφισμα
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας:
Η γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ
Κατά την συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2017, με την συμμετοχή των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, ασχολήθηκε εκτεταμένα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία γενικότερα εν μέσω της κρίσης, της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχώς καθυστερούμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Αποφάσισε, μέσα από τις παρεμβάσεις των μελών της να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει τα κάτωθι:
Η ΕΣΕΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ
Τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και τον αφελληνισμό των μεγαλύτερων της ελληνικής αγοράς.
Την υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Την ασφαλιστική αδικία των τέως ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.
Την συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και την εξάντληση του εμπορίου.
Την μη εφαρμογή της Αρχής της Νησιωτικότητας και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Η ΕΣΕΕ ΖΗΤΑΕΙ
Την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού επιχειρηματικού και ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού».
Επιλογή ένταξης όλων των ελευθέρων επαγγελματιών χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις σε έναν αποτελεσματικό και αντικειμενικό μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού.
«Πάγωμα» ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών.
Επίσπευση της άρσης των capital controls.
Εφαρμογή των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε αφορολόγητο και προστασία πρώτης κατοικίας για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου