28.3.17

Άλλες τρεις δικογραφίες (πολιτικών) στη Βουλή

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Δικογραφία και κατά Σαμαρά έφτασε στη Βουλή 

Συνέχεια στο θέμα παραπομπής πολιτικών στη Βουλή 

Η πρώτη δικογραφία, πιθανόν, αφορά τον Αντώνη Σαμαρά και σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…».
Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.
Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.
 Στη μήνυση γίνεται αναφορά για μεγάλη ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.
Η τρίτη και τελευταία δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα «συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου».
Κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16, όταν στη διάρκεια εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Δικογραφίες που αφορούν την εμπλοκή τριών πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και είναι βέβαιο πως η πόλωση θα φτάσει στα ύψη μεσούσης της διαπραγμάτευσης. Από κυβερνητικές πηγές λέγεται πως τα πολιτικά πρόσωπα είναι τρία και τα δύο ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ ενώ ένα είναι τώρα εκτός πολιτικού συστήματος.
Πριν λίγο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:
Διαβίβαση δικογραφιών στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή.
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τρείς δικογραφίες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα».
Νεότερες πληροφορίες:
Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr, οι δικογραφίες αφορούν τρία πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε λίγο από τη Βουλή.
Ο ένας είναι πρώην πρωθυπουργός και αφορά υπόθεση σχετικά με πιθανή παρέμβαση στον χώρο της Δικαιοσύνης,
Ο δεύτερος είναι βουλευτής με ανώτερο αξίωμα στη Ν.Δ και αφορά καταγγελία άλλου βουλευτή και,
Ο τρίτος είναι πρόσωπο που διετέλεσε υπουργός και καταγγέλθηκε από εταιρεία ότι με τις αποφάσεις του ευνόησε άλλη εταιρεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου