29.3.17

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΤΗΝ πάγια θέση του ότι το δρόμος Καλονερό-Τσακώνα αποτελεί κοινή διεκδίκηση των φορέων για την ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου, επανέλαβε σε αποκλειστική δήλωση του στον ιστότοπο www.kyparissianews.com του υπογράφοντος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμαλιάδα και την σύσκεψη με φορείς της Ηλείας, καθώς ανάπτυξη χωρίς διευρωπαικούς άξονες μαζί με την Ολυμπία οδό, δεν υφίσταται.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι "εκπτώσεις στα οδικά έργα που οδηγούν την περιφερειακή ανάπτυξη δεν μπορούν να γίνουν" αλλά και ότι "τα στελέχη της κυβέρνησης όπως και ο υφυπουργός Οικονομίας που είναι Μεσσήνιους γνωρίζουν την σημασία αλλά και την βαρύτητα της πρόσφατης σύσκεψης" . Ο κ. Κατσιφάρας είναι πολύ καλά διαβασμένος για τα οδικά έργα, καθώς σε κάθε εκδήλωση θέτει ως προτεραιότητα τους οδικούς άξονες, ενώ το μεγάλο θετικό πρόσημο είναι ότι έχει πλήρη ταύτιση και με τις απόψεις της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Καταλήγοντας μάλιστα στην επικοινωνία μαζί του μετά από ερώτησή μας για την μοναδική ευκαιρία που υπάρχει μέσω του ΕΣΠΑ και των ευρπωαικών κονδυλίων, αποσαφήνισε ότι "ήρθε ο καιρός από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις" αποδεικνύοντας ότι το όραμα για την Δυτική Πελοπόννησο είναι κοινό με όλους τους φορείς. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                  
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η εγκληματικότητα ξανά στα Φιλιατρά τους κατοίκους της περιοχής. Μετά τις κλοπές σε οικίες, σε εργαλεία μέχρι και αγγούρια, τώρα οι δράστες ακόμα και ανήμερα της εθνικής επετείου βρήκαν τρόπο να δράσουν ακόμα και σε πρώην αιρετούς.
Για την ιστορία να θυμίσουμε όι στις 21/6/2012 δράστες είχαν ληστέψει το σπίτι του πρώην Δημάρχου Φιλιατρών Γιάννη Γκότση τον οποίο φίμωσαν και έδεσαν, ενώ είχαν επιχειρήσει να μπουκάρουν σε σπίτι δημοτικού συμβούλου παλιότερα. Αυτή την φορά ανήμερα 25η Μαρτίου οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στην κατοικία του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στο Χαλαζώνι όπως και σε γιετονικό σπίτι, την ώρα που ο πρώην Δήμαρχος βρισκόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Φιλιατρών.
Στην αγροτική κατοικία μάλιστα όταν επέστρεψαν στην οικία τους μαζί με τη σύζυγό του, βρήκαν τα δωμάτια άνω κάτω, παρά το γεγονός ότι η οικία φυλάσσεται από κυνηγετικά σκυλιά. Το ίδιο 24ωρο σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν άλλα δύο συμβάντα στην ευρύτερη περιφέρεια της Κυπαρισσίας. Οι πολίτες όπως και φορείς έχουν ζητήσει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, χωρίς καταργήσεις εκφράζοντας την άποψη ότι οι αρμόδιοι παράγοντες συνεχίζουν την πολιτική των ασκήσεων επί χάρτου χωρίς να υπολογίζουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών στα πλαίσια μνημονιακών δεσμεύσεων...ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 
 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ -ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ..ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ
ΓΙΑ υποβάθμιση του τουριστικού προιόντος κάνουν λόγω με ανακοίνωσή του, η Ομοσπονδία Επιχειρηματικών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων δωματίων Πελοποννήσου και Κυθήρων λόγω ενός νόμου που οδηγεί στην αποψίλωση του τουρισμού μας.
ΤΗΝ ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μιχαλόπουλος τονίζουν ότι "στην παρανομία οδηγούνται τα νόμιμα μικρά καταλύματα λόγω του νόμου 4446/2016 για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων. Πιστεύουμε ότι το τουριστικό προϊόν θα υποβαθμιστεί αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι κατώτερες τόσο από άποψη ποιότητας αλλά και από τις παρεχόμενες παροχές εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τον Ελληνικό Τουρισμό που αποτελεί κατά τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ανέκαθεν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.Επίσης θεωρούμε ότι η ψήφιση του νόμου θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα την φοροδιαφυγή αφού ο αθέμιτος ανταγωνισμός θα οδηγήσει στην παράνομη ενοικίαση ακινήτων."
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ...ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ!
Στην ανακοίνωση-δήλωση καταλήγουν ότι "Ακόμα οι προϋποθέσεις που το Υπουργείο Οικονομικών βάζει για τις ιδιωτικές κατοικίες που τις «βαπτίζει» τουριστικές, μόνο αστείες μπορούν να θεωρηθούν. Ζητάμε οι αρμόδιοι υπουργοί να επανεξετάσουν το θέμα που αποτελεί όπως και η ΣΕΤΚΕ ‘έχει ανακοινώσει πρόβλημα για τις 30.000 επιχειρήσεις του κλάδου μας". Το θέμα πάντως έχει πάρει διαστάσεις δεδομένου ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αποτελούν πηγή εσόδων για την τοπική και εθνική μας οικονομία. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου