25.3.17

ΠΥΛΟΣ - Η η οικοδέσποινα της Μεσσηνίας με τη μεγάλη ιστορία

Γνωρίστε το θρυλικό Ναβαρίνο !!!

Στην άκρη της δυτικής Μεσσηνίας, απέναντι από τη Σφακτηρία, το ιστορικό Ναβαρίνο βρέχεται από τα νερά του Ιονίου.
Με το Νεόκαστρο ή Νιόκαστρο να δεσπόζει από πάνω της, η γραφική πόλη της Πελοποννήσου με τη μεγάλη ιστορία τα έχει όλα. Όμορφο οικισμό, υπέροχη θάλασσα, τοποθεσία «τυχερή», μαρίνα, λιμάνι, κάστρο.
Όπως αφηγείται ο Όμηρος, η Πύλος ήταν το βασίλειο του Νέστορα. Η σημερινή πόλη αναπτύχθηκε γύρω από το κάστρο που έχτισαν Οθωμανοί το 1573 μ.Χ στον όρμο του Ναβαρίνου. Το κάστρο ονομάστηκε Νεόκαστρο, καθώς υπήρχε ήδη το Παλαιόκαστρο στη βόρεια είσοδο του όρμου, κι από αυτό πήρε το όνομά της και η πόλη. Το όνομα Πύλος αποδόθηκε στον σημερινό οικισμό μεταγενέστερα, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Η κωμόπολη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περίφημη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, το 1827, η οποία κατέληξε με πανωλεθρία του στόλου του Σουλτάνου. Περπατήστε στην Πύλο και κάντε μια στάση στο μουσείο, το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στον παραλιακό δρόμο αλλά και το Νιόκαστρο.
Αφού ξεκουραστείτε στη φιλόξενη σκιά της πλατείας Τριών Ναυάρχων, με τους φοίνικες, απολαύστε τη θέα από το Παλαιόκαστρο και επισκεφθείτε τις Καμάρες, λίγο έξω από τον οικισμό, που αποτελούν τμήμα του παλιού υδραγωγείου.
Αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στο πιο σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τη φυσική ομορφιά της.
 Μην χάσετε την εκθαμβωτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και τη λιμνοθάλασσα-υγροβιότοπο της Γιάλοβας.
ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου