23.3.17

Ο Χάτσικο της Κρήτης

Η ιστορία του Χάτσικο, του πιο πιστού σκύλου στον κόσμο που περίμενε επί 10 χρόνια κάθε βράδυ στον σταθμό του τρένου το αφεντικό του, το οποίο όμως είχε πεθάνει, ξαναζωντανεύει στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr, εδώ και επτά χρόνια, ένας σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών Ηρακλείου, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του που όμως έχει φύγει από τη ζωή.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και οι πελάτες του καταστήματος, ο σκύλος -ο οποίος πήγαινε μαζί με το αφεντικό του στο σούπερ μάρκετ- εμφανίζεται στην είσοδο του καταστήματος το πρωί και παραμένει στο σημείο μέχρι το βράδυ.
Εν συνεχεία, επιστρέφει έξω από το σπίτι όπου διέμενε το αφεντικό του, με αρκετούς κατοίκους της περιοχής να τον έχουν αγκαλιάσει, φροντίζοντάς τον.
Ο Χάτσικο ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας.
Δύο μήνες αργότερα, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, Χιντεσάμπουρο Ουένο, υιοθέτησε το κουτάβι, χαρίζοντάς του το όνομα Χάτσικο.
NEAKRITI.GR
Ο καθηγητής ζούσε μοναχικά στα περίχωρα του Τόκιο και καθημερινά περπατούσε μαζί με τον σκύλο του μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.
Ο Χάτσικο πήγαινε κατόπιν στο σπίτι αλλά το απόγευμα ξαναγύριζε στον σταθμό, όπου περίμενε την επιστροφή του κυρίου του.
Τον Μάιο του 1925, ωστόσο, ο καθηγητής δεν επέστρεψε στον σταθμό από τη δουλειά του, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο πανεπιστήμιο, χάνοντας τελικά τη ζωή του.
Ο Χάτσικο ξαναγύριζε στον σταθμό, περιμένοντας στο ίδιο σημείο τον κύριό του κάθε μέρα, μέχρι το 1935 όταν και απεβίωσε.
Ο σκύλος χαρακτηρίστηκε ζωντανός θρύλος και ένας διάσημος γλύπτης φιλοτέχνησε ένα μπρούτζινο άγαλμα που τον απεικονίζει καθιστό, να περιμένει το αφεντικό του. Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια.
Στο ακριβές σημείο όπου ο Χάτσικο περίμενε τον κύριό του έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μπρούτζινες πατούσες σκύλου και ένα κείμενο στα Ιαπωνικά που αναφέρεται στην αφοσίωσή του. Η είσοδος του σταθμού της Σιμπούγια όπου βρίσκεται το άγαλμά του ονομάζεται Χάτσικο-γκούτσι - η είσοδος του Χάτσικο- και αποτελεί δημοφιλές σημείο συνάντησης.
Μια παραλλαγή της ιστορίς του Χάτσικο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2009 με τον τίτλο Hachiko: A Dog's Story (Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου). Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Γκιρ στον ρόλο του καθηγητή.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου