27.3.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει η περιφέρεια Πελοποννήσου και φροντίζει την Τριφυλία διαφορετικά η περιοχή θα ήταν διαφορετική. 
Η Περιφέρεια έβαλε πλάτη για σημαντικά οδικά έργα και υποδομές ανάπτυξης στη περιοχή όπως ομολογούν κάτοικοι και φορείς, όπως τις μελέτες για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Ρωμανού με την παράδοση του έργου, το γεφύρι στο Λαγκούβαρδο, την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας-Φαρακλάδας που σύντομα θα βελτιωθεί αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο μέχρι την Ελαία.
ΤΜΗΜΑΤΙΚΉ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Μάλιστα η Οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ήδη εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου που αφορά την επισκευή του προσήνεμου μόλου της Κυπαρισσίας με 2,3 εκ. ευρώ προερχόμενα από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, όπου συμμετέχει το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας, το περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης και το Δήμου με βάση προγραμματική σύμβαση. Να σημειωθεί ότι υπάρχει οριστική μελέτη έργων με εγκεκριμένη την περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Η εξωτερική θωράκιση του μόλου, η ενίσχυση του τοίχου προστασίας με σκυρόδεμα καθώς και η βελτίωση του κρηπιδώματος στο δάπεδο του χώρου κατασκευής θα αποτελούν τα δομικά στοιχεία βελτίωσης του λιμανιού. Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου επιβεβαίωσε πάντως στον ιστότοπο kyparissianews.com ότι όλες οι άδειες από υπηρεσίες με τις επί μέρους μελέτες έχουν επικυρωθεί οριστικά, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δημοπράτηση του έργου.
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Η Περιφέρεια ωστόσο δεν μένει εκεί. Πρόσφατα στην ίδια συνεδρίαση έλαβε μια σημαντική απόφαση που αφορά την επισκευή του Δικαστικού μεγάρου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι από τα παλιότερα κτίρια στην περιοχή. Το δικαστικό μέγαρο θα δημοπρατηθεί με 200.000 ευρώ για την εξωτερική βελτίωση του κτιρίου, την ενίσχυση με τεχνικά έργα για την στεγανότητα και διάβρωση που υπέστη το κτίριο μαζί με άλλες εργασίες. Εκτίμηση των υπηρεσιών είναι ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα ώστε να βρεθεί ανάδοχος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                               
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ..ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Έκπληκτος έμεινε παραγωγός αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών, όταν διαπίστωσε πρόσφατα να λείπουν αγγούρια από το θερμοκήπιό του.
Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, αφού πρώτα έσκισαν το πλαστικό (νάυλον) του θερμοκηπίου για να εισέλθουν στον χώρο, «τρύγησαν» την καλλιέργεια του παραγωγού λες και ήταν δικιά τους και στην συνέχεια την φόρτωσαν στο όχημά τους και έφυγαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στην ίδια περιοχή τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά, με στόχο τα αγροτικά προϊόντα και κυρίως τα αγγούρια.
Αγανακτισμένοι παραμένουν οι παραγωγοί από την σοδειά που χάνουν, θα αναγκαστούν πλέον όπως μας τόνισαν, να επιτηρούν την νύχτα τις περιουσίες τους, ενώ αρκετοί σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στις καλλιέργειές τους ακόμη και κάμερες, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.Την ίδια στιγμή αναρωτιούνται, τι θα πρέπει να περιμένουν με το κλείσιμο του Α.Τ. στα Φιλιατρά που επιχειρείται με το προεδρικό διάταγμα. Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                               
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 3-0 ΤΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ
ΟΛΟ ψηλότερα επιχειρεί να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα της Β τοπικής κατηγορίας κάνοντας μια ακόμα πετυχημένη νίκη μετά την δύσκολη εμφάνιση με την Μάνη το Καλό Νερό που επικράτησε στην έδρα του με 3-0 επι του Ατρόμητου Πλατύ.
Το κλίμα ήταν υπέρ των γηπεδούχων καθώς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στο 6′ ο Σγουράκης πέτυχε αυτογκόλ κάνοντας το 1-0. Λίγη ώρα αργότερα μετά από σέντρα στην μικρή περιοχή και ενώ το ρολόι έδειχνε ότι ήμασταν στο 36′ ο Βλάμης σούταρε κάνοντας το
2-0. Στο 65′ ο Κορακοβούνης μετά από ευθεία βολή έξω από την μικρή περιοχή σε ευθεία γραμμή με το μεσαίο δοκάρι, σούταρε κάνοντας το τελικό 3-0.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζαρακοβίτης, με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και Τζιαμουράνη.
ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ: Νικολόπουλος, Κατσούλης, Κ. Λαμπρόπουλος, Π. Λαμπρόπουλος, Γαλάνης,
Μαρίνης (65′ Κορμπής), Derka, Βλάμης, Κορακοβούνης, Α. Βλάμης (55′ Μητρόπουλος), Μαδούρος (75′ Γρηγορίου).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ: Ταχταμπάς, Στέργιος, Χαραλαμπόπουλος, Βανικιώτης, Σγουράκης, Αθανασόπουλος, Χ. Ταχταμπάς, Γιαννούκος (84′ Δάρρας), Μουλιάτος, Λυμπερόπουλος, Κουτσουμπός (71′ Κρέπης).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου