13.3.17

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άνδρες, ακόμα και σε χώρες όπου η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων είναι μεγάλη

Σύμφωνα με το The Conversation όμως υπάρχει λόγος για αυτό, ή μάλλον… λόγοι.

1) Βιολογία
Το φύλο και η βιολογία σίγουρα παίζουν ρόλο, καθώς οι γυναίκες έχουν κάποια βιολογικά προτερήματα, όπως τα οιστρογόνα που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την «καλή», μειώνοντας έτσι τους καρδιαγγειακούς κινδύνους. Αντίθετα, η τεστοστερόνη στους άνδρες δρα ακριβώς ανάποδα, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

2) Οι γυναίκες ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και δίνουν σημασία στα «ύποπτα» συμπτώματα. Αντίθετα, οι άνδρες αναβάλλουν τις επισκέψεις στους γιατρούς.

3) Οι άνδρες αναζητούν τη «συγκίνηση»
Η τεστοστερόνη κάνει τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς στο ρίσκο και τις συναρπαστικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε περισσότερα ατυχήματα και θανάτους. Είναι ενδεικτικό, όπως σημειώνει η έρευνα, ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να δείξουν παραβατική συμπεριφορά είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί, σε σχέση με τις γυναίκες.

4) Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην αυτοκτονία
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τις γυναίκες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι 3,5 φορές πιο πιθανό για έναν άνδρα να πεθάνει από αυτοκτονία παρά για μια γυναίκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου