3.3.17

ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ !!! Έμπλεξε ο Πολάκης με τους τροϊκανούς!

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ο Π. Πολάκης έχει ανακοινώσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και που αφορά στο τρόπο που θα γίνονται οι προμήθειες υλικών και άλλων αναλώσιμων από το ΕΣΥ με στόχο τον έλεγχο των δαπανών

Έμπλεξε ο Πολάκης με τους τροϊκανούς! 

Έτσι κι αλλιώς η χθεσινή πρώτη επαφή των εκπροσώπων των θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν ήταν ευχάριστη για την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι δανειστές εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε κρίσιμα θέματα που άπτονται στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με κυρίαρχο τις αλλαγές στο κεντρικό σύστημα προμηθειών.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που ο Π. Πολάκης έχει ανακοινώσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και που  αφορά στο τρόπο που θα γίνονται οι προμήθειες υλικών και άλλων αναλώσιμων από το ΕΣΥ με στόχο τον έλεγχο των δαπανών. Παρά τις εξαγγελίες του αναπλ. υπουργού όμως οι αλλαγές έχουν μείνει στα λόγια, γεγονός που προκάλεσε την αποδοκιμασία των θεσμών.
Ο αναπλ. υπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο και για τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων. Στη "σκιά" των χρεών του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές για υλικά και φάρμακα, οι θεσμοί έχουν ζητήσει να ενημερώνονται σε τριμηνιαία βάση με εκθέσεις για την αποδοτικότητα της οικονομικής διαχείρισης των νοσοκομείων, δηλαδή για το πώς κατανέμεται η χρηματοδότηση που λαμβάνουν από τον Προϋπολογισμό, ποια είναι η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τι προμήθειες γίνονται για αν δημιουργούνται νέες υποχρεώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου