4.3.17

Πόλεμος με απρόβλεπτες διαστάσεις σε μιντιακό, επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο

Πόλεμος με απρόβλεπτες διαστάσεις αναμένεται να κηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε μιντιακό, επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο.
 
Έχει όμως και αθλητικό περιεχόμενο, επομένως μια γενικευμένη σύγκρουση μέχρι τέλους.
 
Ο λόγος είναι ότι στη νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα, καθώς «πεθαίνουν» τα παλιά τζάκια, οι νέοι παίκτες επιχειρούν να στήσουν το δικό τους «μαγαζί» στη χώρα.
 
Αργά ή γρήγορα η οικονομία θα βγει από το τούνελ. Μεγάλες επενδύσεις θα γίνουν, θα πουληθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία, θα κλείσουν παρασκηνιακές συμφωνίες, επιχειρηματίες και πολιτικό σύστημα θα διαπλακούν ξανά για το μοίρασμα της πίτας η οποία δεν μπορεί, θα αυξηθεί την επόμενη δεκαετία.
Οι καλοί παίκτες φροντίζουν από τώρα να πάρουν θέση στην αρένα και να έχουν καλή θέα στο αλληλοφάγωμα.
 Άλλοι θέλουν να
προστατέψουν τα κεκτημένα τους κι άλλοι να «σκοτώσουν» τους αντιπάλους κι άλλοι να κατακτήσουν τη χώρα.
Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες καθώς και τα μέσα ενημέρωσης είναι τα οχήματα για το παιχνίδι που θα παιχτεί και που θα μοιάζει με το… Survivor, όλοι μάχονται μεταξύ τους μέχρι να επικρατήσει ο ένας.
Σ’ όλα αυτά βεβαίως παίζουν σημαίνοντα ρόλο τα κόμματα εξουσίας και οι δύο πόλοι που αναπόφευκτα δημιουργούνται, αυτός της κεντροαριστεράς κι αυτός της κεντροδεξιάς. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ο δεύτερος, κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν την ενημέρωση κι όχι μόνο. Η περίπτωση Καλογρίτσα δεν τους «έκατσε» αν και είναι πάντα η «καβάτζα» του συστήματος της Αριστεράς. Και η εφημερίδα του Βαξεβάνη παίζει το ρόλο του πολιορκητικού κλοιού του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχάσετε αύριο να την πάρετε, με… κόπο ο δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από τον Τσίπρα. Αμ. Ποιος άλλος θα έπαιρνε…
Έχουμε και λέμε, λοιπόν για τη διαμόρφωση του χάρτη:
Δυναμικά στα media, με στόχο μεγάλες business που ετοιμάζει, μπαίνει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο «Ρώσος» φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με Μπόμπολα – Βαρδινογιάννη για να μπει δυνατά στο Mega, ενώ πιθανή είναι και η είσοδός τους ως στρατηγικός επενδυτής στον Πήγασο. Άλλωστε, μια χαρά είναι η ιδέα του ελέγχου μιας πολιτικής, μιας οικονομικής και μιας αθλητικής εφημερίδας και πλήθους sites και περιοδικών που θα τον «λιβανίζουν» συνεχώς. Ο στόχος είναι να χτυπήσει δουλειές που θα ανοίξουν με κυριότερο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο «τσιγαράς» θα γίνει πολύ ισχυρός ελέγχοντας σημαντικά μίντια, κι αυτό είναι πολύ ελκυστικό γι’ αυτόν. Να αποτελέσει το νέο, μεγάλο τζάκι της χώρας. Προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης του… Ιβάν του τρομερού, κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι είναι «δικός τους». Μην ξεχνάμε ότι στον διαγωνισμό λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης ανεβάζοντας το τίμημα. Και δεν είναι τυχαίο το εξώδικο του Σαββίδη στον Κ. Μητσοτάκη με το οποίο τον εγκαλεί να πάρει πίσω ομιλία του στη Βουλή που τον χαρακτήριζε «λαγό». Τώρα το θυμήθηκε, όταν ο κόσμος το ’χει τούμπανο. Ο Ιβάν Σαββίδης, αν και απρόβλεπτος, μπορεί να θεωρηθεί έμπιστος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθήσει όσο μπορεί την κυβέρνηση να… μακροημερεύσει.
Μην ξεχνάμε ότι ο Σαββίδης έχει δώσει πολλά εκατομμύρια για να αναγεννήσει τον ΠΑΟΚ και να μπει σφήνα στους μεγάλους του πρώην ΠΟΚ. Επίσης, το deal αυτό το θέλει, λέει η πιάτσα, πολύ γιατί πιστεύει ότι Σαββίδης και Μπόμπολας μπορούν να βοηθήσουν στις δύσκολες ώρες που έρχονται.
Ισχυρός πόλος που παίζει σε όλα τα επίπεδα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το κανάλι δεν του βγήκε αλλά δεν πτοείται και με όχημα τον Ολυμπιακό είναι παντού και ισχυρός, με δικό του «στρατό» και ελεγχόμενα μέσα. Εμείς δεν υιοθετούμε όσα λέγονται στην πιάτσα, όμως ακούγεται ότι αυτός είναι ο χρηματοδότης της νέας εφημερίδας που θα βγει μάλλον Κυριακή 12 Μαρτίου από τον όμιλο Κουρτάκη. Η Ελευθερία του Τύπου ακούγεται ότι θα βγει με 200 σελίδες και με ένα ιδιαίτερα υψηλό κασέ. Ακούγονται μισθοί της τάξης των 10 χιλιάδων καθαρά σε διευθυντές, πάνω από 2 χιλιάρικα σε συντάκτες ενώ κάποιοι πρωτοκλασάτοι που εργάζονται και στα άλλα μέσα του ομίλου θα παίρνουν και 300 χιλιάρικα το χρόνο.
Αν δεν ανακάλυψαν το «λεφτόδεντρο» τότε ίσως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να ρίχνει χρήμα για να είναι ισχυρός στα μέσα ενημέρωσης και όπως όλοι, να πιέζει καταστάσεις.
Μια φήμη που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ότι οι άσπονδοι εχθροί στο ποδόσφαιρο, οι Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν συμμαχήσει κατά του δίπολου Μπόμπολα με Ιβάν Σαββίδη. 
Θα γίνει ο μεγάλος χαμός.
Ο ΔΟΛ ψυχορραγεί και είναι θέμα χρόνου να κλείσει. Τώρα, αν θα βγουν στο σφυρί οι τίτλοι και ποιοι θα ενδιαφερθούν, αυτό θα το δούμε σύντομα.
Έχουμε κι άλλα περιστατικά και πρόσωπα που ενδεχομένως να γίνουν πρωταγωνιστές στα πεδία των μαχών.
Ο Κοντομηνάς ψάχνει να πουλήσει, ο Κυριακού το παλεύει και με τον Χατζηνικολάου έχουν κάνει μια μικρή «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλαφούζος είναι απρόβλεπτος και δεν αποκλείεται να κάνει κι άλλο κανάλι, συνδρομητικό με ειδήσεις όλο το 24ωρο.
Όσο για τους άλλους μικρούς, σημασία έχει ο πόλεμος που έχει ανοίξει μεταξύ του Φιλιππάκη και του Κουρτάκη. 
Υπάρχουν και μικρότερα μαγαζιά που θέλουν να γίνουν μεγαλύτερα όπως του Μάρη ή του Φιλιππόπουλου ενώ ξεχωριστή περίπτωση είναι η εφημερίδα 
Πρώτο Θέμα στην οποία υπάρχουν φήμες για είσοδο του Μιχάλη Σάλλα.
Γενικώς επικρατεί ένα χάος και βεβαίως όλα αυτά δεν γίνονται για τις πεθαμένες κυκλοφορίες, ούτε για τυχόν τηλεθεάσεις του The Voice. 
Τα νέα μαγαζιά που διαμορφώνονται θα πιέσουν την εξουσία για δικά τους οφέλη.
Σίγουρα θα δούμε πολλά. 
Τα παλιά τζάκια συγκρούονταν αλλά είχαν κάποιες αρχές.
 Τα νέα που έχουν το χρήμα να ρέει από άγνωστες πηγές, δεν έχουν αξίες και δρουν πολλές φορές μαφιόζικα.
 Γι’ αυτό θα πρόκειται για έναν πολύ σκληρό πόλεμο.
 
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου