17.3.17

ΒΙΝΤΕΟ - Συναγερμός: Ανακάλυψαν τεράστιο αντικείμενο κοντά στη Γη και κανείς δεν ξέρει τι είναι

Τρόμο προκαλεί στους επιστήμονες ένα κολοσσιαίο μυστηριώδες αντικείμενο μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του οποίου... η φύση παραμένει άγνωστη!

Αν και αρχικά οι επιστήμονες που εντόπισαν το αντικείμενο πίστεψαν ότι πρόκειται για έναν «ορφανό πλανήτη» (δηλαδή ένα πλανητικό σώμα, το οποίο βρίσκεται σε απευθείας τροχιά γύρω από τον γαλαξία στον οποίο ανήκει, χωρίς να ανήκει όμως απευθείας σε κάποιο ηλιακό σύστημα), ωστόσο συνειδητοποίησαν το αντικείμενο «CFBDSIR 2149-0403», όπως ονομάστηκε» δεν συμπεριφερόταν ως «ορφανός πλανήτης».

Παράλληλα, απέκλεισαν το ενδεχόμενο το αντικείμενο αυτό να είναι ένας φαιός (καφέ) νάνος.

Τι είναι λοιπόν αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο που έχει προκαλέσει αναταραχή στον επιστημονικό κόσμο; Ο ερευνητής Philippe Delorme του Πανεπιστημίου Grenoble Alpes της Γαλλίας, μελέτησε το αντικείμενο «CFBDSIR 2149-0403» και σύντομα ανακάλυψε ότι ήταν πιο περίεργο από όσο φανταζόταν. Η ομάδα του, μάλιστα, διαπίστωσε ότι δεν αποτελεί μέρος της κινούμενης ομάδας αστεριών AB Doradus και η ηλικία του δεν είναι μεταξύ 50 και 120 εκατ. ετών. Επίσης, η ομάδα του καθηγητή δεν μπορούσε να υπολογίσει τη μάζα του αντικειμένου, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν είναι πλανήτης ή καφέ νάνος.

Θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά λένε, να είναι ένας συνδυασμός ή κάτι που δεν έχουν συναντήσει ποτέ ξανά.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το περίεργο αντικείμενο βρίσκεται πολύ κοντά μας, μόλις 11 έτη φωτός μακριά, και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να το μελετήσουμε πολύ σύντομα», αναφέρουν οι επιστήμονες που μελετούν το αντικείμενο στην ιστοσελίδα Science Alert.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου