13.3.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ετήσια Γενική Συνέλευση του οργανισμού – σωματείου ¨Ένωση Φίλων Μαρία Κάλλας¨

Συνεκλήθη η  Ετήσια Γενική Συνέλευση του οργανισμού – σωματείου ¨Ένωση Φίλων Μαρία Κάλλας¨ χθες Κυριακή 12η Μαρτίου 2017 στην φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Την Συνέλευση προήδρευσε ο πρώην Δήμαρχος Δυτικής Μάνης και ιδρυτικό μέλος μας  κ. Δημήτρης Γιαννημάρας.

Από τις σημαντικές αποφάσεις, που πήρε η Γ.Σ. είναι οι παρακάτω :

1. Αποστολή μελών με επικεφαλής τον πρόεδρο μας κ. Μπάμη Φίλιππο και πρώην Δήμαρχο Οιχαλίας θα εκπροσωπήσουν την Μεσσηνιακή Αμφικτιονία και την Ένωση Φίλων Μαρία Κάλλας στην πρεμιέρα της ταινίας του κ. Τσόκα Μπάμπη ¨Η δική μας Μαρία¨ στην Βόρεια Αμερική. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι ο κ. Μπαζίγος Παναγιώτης – Γενικός Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας και ταμίας Ένωσης Φίλων Μαρία Κάλλας, η  κ. Κέλλυ Μακροπούλου και ο κ. Μίντζιας Παναγιώτης, που ενσαρκώνουν ρόλους στην ταινία, μέλη της Ένωσης, ο κ. Φώτης Κουτρουμπής παραγωγός Studio Kalamata, η κ. Τσόκα σύζυγος του σκηνοθέτη, η κ. Ρούλα Μπάμη σύζυγος του προέδρου, η κ. Χριστοπούλου Ευτυχία και η κ. Δήμητρα Δασκάλου - Χριστοπούλου . Σημειώνεται ότι όλοι καλύπτουν τα έξοδα τους εξ ιδίων πόρων.
Σημειωτέον ότι η ταινία έγινε με προτροπή και συμβολή του μέλους της Ένωσης και εξαίρετου πατριώτη μας Θανάση Ψαρούλη.
Η ταινία θα προβληθεί στην Βόρεια Αμερική με το εξής πρόγραμμα:
Πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη στις 19/3/2017, στο Σικάγο στις 22/3/2017, στην Βοστώνη στις 26/3/2017, στο Μόντρεαλ στις 2/4/2017 και στο Τορόντο στις 3/4/2017.
2. Η Γ.Σ. ενέκρινε την πρόταση του Δ.Σ. για την εγγραφή είκοσι επτά (27) νέων μελών.
3. Μια νέα εποχή ανοίγει μετά την απόφαση της Γ.Σ. για συνεργασίες της Ένωσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α! και Β! βαθμού, με ανάλογα σωματεία, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για την προώθηση των σκοπών του καταστατικού μας.
4. Σημαντική παρέμβαση έκανε ο φίλος της Ένωσης πρώην πρέσβης στην Νέα Υόρκη κ. Παναγόπουλος Χρήστος, που παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου μας κ. Μπάμη. Ο κ. Παναγόπουλος Χρήστος προσφέρθηκε στην αναζήτηση χορηγιών από ιδρύματα με τα οποία είχε συνεργασίες στην θητεία στις Η.Π.Α.
5. Για το ζήτημα της στέγης και της μεγάλης καλοκαιρινής εκδήλωσης στην Αρχαία Μεσσήνη εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να ετοιμάσει και να δράσει την προσεχή περίοδο.
                                        

                                        Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Φίλιππος Μπάμης                                   Γιάννης Λιοντήρης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου