15.3.17

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΑΝΑΛΗΘΕΣ χαρακτήρισε το δημοσίευμα για την καθυστέρηση της κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας, το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας το οποίο καυτηριάζει μεταξύ άλλων την εσφαλμένη εμπλοκή του ταμείου σε ένα καθαρά ζήτημα ευθύνης του Δήμου παραθέτοντας επίσημες αναφορές από τον φορέα. 
 
Πιο αναλυτικά η απάντηση του ταμείου που εστάλη στα τοπικά μέσα είναι η ακόλoυθη:
 
Σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κυπαρισσίας και αυτά τα οποία έγραψε η έγκριτος εφημερίδα της Μεσσηνίας 'Ελευθερία' στις 11 Μαρτίου 2017, περί ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου για την καθυστέρηση της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, είμαστε υποχρεωμένοι χάριν της αληθείας να επισημάνουμε τα εξής :
1.Η κυκλοφοριακή μελέτη για την Κυπαρισσία δεν εκκρεμεί εδώ και 1 χρόνο, όπως λανθασμένα ανεγράφη στο φύλο της Ελευθερίας, αλλά εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια, από το 2008 !!!
2.Από το 2008 έως και σήμερα, για 9 ολόκληρα χρόνια η μελέτη δεν εφαρμόστηκε ποτέ και περιφερόταν μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Πάτρα για λόγους τους οποίους γνωρίζει ο Δήμος Τριφυλίας και η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.
3.Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για όλη αυτή την αναβλητικότητα και την σχεδόν 10ετή αδράνεια και καθυστέρηση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, δεν έχει καμμία σχέση, καμμία εμπλοκή και καμμία ευθύνη. Ούτε άλλωστε είναι θέμα της δικής του αρμοδιότητος. Κακώς κάκιστα κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν το Λιμενικό Ταμείο και να του αποδώσουν ευθύνες. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες αλλού.
4.Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας μόλις πριν 1 χρόνο περίπου, ζήτησε εγγράφως από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας να αποφανθεί για την μονοδρόμηση ή μη του παραλιακού δρόμου, ο οποίος περιβάλει την λιμενική ζώνη του λιμένος Κυπαρισσίας, από τον λιμενοβραχίονα έως και το κάμπινγκ, καθώς και την Ιόνιο οδό. Το Λιμενικό Ταμείο με έγγραφό του στις 24 Μαΐου του 2016 απάντησε ότι οι δύο αυτοί συγκεκριμένοι δρόμοι, δεν μπορούν να μονοδρομηθούν διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου και επιστροφής από το λιμάνι. 
Αυτή ήταν και είναι η μοναδική μας εμπλοκή στο όλο θέμα.
5.Οι υπογραφές μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, για την εφαρμογή της κυκλοφορικής μελέτης, όπως μας πληροφορεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μπήκαν πριν λίγες ημέρες, δηλαδή δέκα μήνες μετά από το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Ν.Μεσσηνίας.
Μετά από όλα αυτά τίθενται τα εξής ερωτήματα
α) Ποιος ευθύνεται και για αυτήν την επιπλέον δεκάμηνη καθυστέρηση;
Ασφαλώς ΟΧΙ το Λιμενικό Ταμείο.
β)Ποιος ευθύνεται για τα εννέα χρόνια μη εφαρμογής της μελέτης;
Τώρα όλοι γνωρίζουν την αλήθεια. 

                                       
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή υπήρξε φέτος στον ετήσιο χορό των Φιλιατρινών Αττικής που αποτελεί το ιστορικό σύλλογο της Τριφυλιακής πόλης που μάλιστα είναι από τους αρχαιότερους στην Τριφυλία μέσα σε μια ενωτική ατμόσφαιρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.  . Ένας πολύ σημαντικός σύλλογος με πολύ μεγάλη προσφορά.
Την πρόσκληση για τον ετήσιο Χορό της Αδελφότητας, τίμησαν για μια ακόμα φορά με την παρουσία τους πλήθος Φιλιατρινών της Αττικής και των φίλων τους, σε μια σημαντική ευκαιρία συνάντησης, διασκέδασης και χαράς. 
Παρά την κρίση και τα προβλήματα της εποχής η προσέλευση ήταν απροσδόκητα μεγάλη! 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, και το Διοικητικό συμβούλιο, υποδέχτηκαν τα μέλη τους με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και είχαν προετοιμάσει κάθε λεπτομέρεια για να νοιώσουμε ξεχωριστά, όμορφα όπως τόνισαν χαρακτηριστικά. Το παρών εκτός από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, αιρετούς, τον στρατηγό κ. Νίκο Βορρέ, έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων, η Βιβή Παντελάκη αλλά και εκλεκτοί επώνυμοι φιλιατρινοί από το χώρο των γραμμάτων και της τέχνης.
                             
Επιτυχίες  και διακρίσεις για  μαθητές  του  Γυμνασίου  Κυπαρισσίας   στους αγώνες  ρητορικής τέχνης
Μεγάλη   διάκριση  σημειώθηκε φέτος για  το  Γυμνάσιο  Κυπαρισσίας  και  μάλιστα   για δεύτερη  συνεχή χρονιά  στους  δεύτερους  μαθητικούς  αγώνες ρητορικής  τέχνης  που συνδιοργάνωσαν  το διήμερο 10  και 11  Μαρτίου  στο  Μουσικό  Σχολείο Καλαμάτας  «Μαρία   Κάλας»  το  εργαστήρι  αρχαίας   ρητορικής και  δραματικής  τέχνης  του  τμήματος Φιλολογίας  του  Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου μαζί   με  την  Περιφέρεια Πελοποννήσου , την  ΠΕ  Μεσσηνίας , το  γραφείο  σχολικών συμβούλων  Μεσσηνίας  και  ο  σύνδεσμος  Φιλολογων  Μεσσηνίας. 
 Πιο  συγκεκριμένα  ο  μαθητής  της  Α’ Τάξης  Νικόλας  Μελάς  πήρε  το  τρίτο βραβείο  στον προτρεπτικό  λόγο  και  η  μαθήτρια   Μαρία Δημητροπούλου  της  Β’ Τάξης  το  τρίτο  βραβείο  στην  νοηματική  ανάγνωση. 
Σημειωτέον  ο  μαθητής  Νικόλας  Μελάς  ήταν  ο μικρότερος  συμμετέχων  στους  τελικούς αγώνες  και  ο μοναδικός από την  Α’ Τάξη  Γυμνασίου. 
Μια ακόμα απόδειξη ότι ο πολιτισμός ξεκινά από την εκπαιδευτική δημιουργία. Ευχόμαστε   στα  παιδιά  καλή  πρόοδο  και  πάντα  επιτυχίες και ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας για την δημιουργικότητα που παρουσιάζει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου