23.3.17

Ανοιχτή επιστολή ενότητας, εγρήγορσης και αγωνιστικότητας του Προέδρου της ΚΕΔΕ στους αιρετούς Πρώτου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ:  Αναγκαίο να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις 3 Απριλίου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης

Ανοιχτή επιστολή προς τους αιρετούς Πρώτου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την οποία τους καλεί να δώσουν το παρόν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στην Αθήνα, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Στη Συνέλευση, επισημαίνει ότι θα αποφασιστούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο πλαίσιο της διενέργειας του εθνικού διαλόγου με την Κυβέρνηση για την αλλαγή του Καλλικράτη και υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο οι αιρετοί Πρώτου Βαθμού να στείλουν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στη Κυβέρνηση.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιστορική ευθύνη να συμβάλει δημιουργικά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους. Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού που υπηρετούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Καλούμαστε να συμμετάσχουμε με θέσεις και προτάσεις σε έναν διάλογο, που στόχο έχει την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης και υπογραμμίζει ότι «στο διάλογο αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει με τεκμηριωμένες θέσεις, αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων δύο Συνεδρίων,  σε Βόλο και Θεσσαλονίκη».
Ο Πρόεδρος καλεί τους αιρετούς πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες να υπηρετήσουν το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.
Ακολουθεί παρακάτω το κείμενο της επιστολής:
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού που υπηρετούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση.
Καλούμαστε να συμμετάσχουμε με θέσεις και προτάσεις σε έναν διάλογο, που στόχο έχει την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Στο διάλογο αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει με τεκμηριωμένες θέσεις , αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων δύο Συνεδρίων μας, σε Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Ο στόχος μας όσον αφορά το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης είναι κοινός. Είναι
·         η δημιουργία ενός ευέλικτου Κράτους που θα βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη και στα ζητήματα της καθημερινότητάς του
·         η μεταβίβαση πόρων και αρμοδιοτήτων στους Δήμους, με βάση τις αρχές της εγγύτητας , της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας
·         η ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του τοπικού κοινωνικού κράτους από την Αυτοδιοίκηση
·         η διασφάλιση της οικονομικής  ανεξαρτησίας και της λειτουργικής μας αυτοτέλειας
·         η αναβάθμιση της καταστατική θέσης των αιρετών του θεσμού μας
Η επίτευξη του στόχου αυτού μας  αφορά όλους, μας ενώνει όλους.
Πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ένας στόχος που υπηρετεί το συμφέρον των τοπικών μας κοινωνιών.
Είναι σημαντικό να προχωρήσει μια Μεταρρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον τους.
Με βάση τα παραπάνω είναι κρίσιμης σημασίας  η παρουσία σου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 10 π.μ. , στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.
Στη Συνέλευση αυτή θα αποφασίσουμε τις δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε ως Αυτοδιοίκηση Α ΄Βαθμού στο πλαίσιο της διενέργειας του εθνικού διαλόγου με την Κυβέρνηση  για την αλλαγή του Καλλικράτη.
Σε καλώ να δώσεις το παρόν στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε., ώστε μέσα και από την δική σου παρουσία, να στείλουμε σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης  να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη , συμβάλλοντας δημιουργικά στην αλλαγή  του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.
Φιλικά

Γιώργος Πατούλης
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
Δήμαρχος Αμαρουσίου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου