27.3.17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑΓΝΩΣΤΑΡΑ


Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμέτοχη αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου η εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές της εθνικής μας παλιγγενεσίας Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Δικαίο ή Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά ή Αναγνωσταρά, οι οποίοι κατάγονται από την ιστορική Πολιανή.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση επακολούθησε ανάγνωση σύντομου βιογραφικού των αγωνιστών από τον αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού Χρήστο Κορομηλά και κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων από τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους των οικογενειών. Στη συνέχεια χόρεψαν
παραδοσιακούς χορούς τα μέλη του Χορευτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άμφειας «Οι Αμφειείς». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση τοπικών εδεσμάτων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους ,τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, την Περιφερειακή Σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γεώργιο Φάβα , τον εφημέριο Πολιανής Ιερέα κ. Ευστάθιο Δικαίο, τον Πρόεδρο της Πολιανής Γιάννη Μουτσιούλα, το Σύλλογο Ελληνομνήμονες, τα μέλη του Χορευτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άμφειας «Οι Αμφειείς» και τέλος το πλήθος των παρευρισκόμενων και βέβαια τις οικογένειες των Δικαίων και των Κορομηλαίων που έδωσαν το παρών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου