2.3.17

Τραμπ-Τσίπρας ''τηλεφώνημα'', Καμμένος και τα αδιόρθωτα χάλια

Τα διαχρονικά χάλια της ελληνικής διπλωματίας και η ανυπαρξία της στις ΗΠΑ
 
Μία είδηση σε εφημερίδα των Αθηνών (''Καθημερινή'') πιστοποιεί τα αδιόρθωτα χάλια της ελληνικής διπλωματικής ανυπαρξίας στις ΗΠΑ: ''Υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ-Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών''. Ενάμιση μήνα μετά την ορκωμοσία Τράμπ και αφού αυτός μίλησε σχεδόν με όλους τους ηγέτες χωρών του πλανήτη Γη, η Αθήνα, μέσω των διπλωματών-''τουριστών'' της στις ΗΠΑ, ψάχνει γιά... ''δίαυλο επικοινωνίας'' με τον Λευκό Οίκο. Και κατά την νεοελληνική νοοτροπία, αναζητείται ο τάδε που είναι κοντά στον άλλον που έχει επαφή με τον Λευκό Οίκο, γιά να μεσολαβήσει. Δηλαδή, ''δίαυλος'' μέσω ''μέσου''. Γιά να τηλεφωνήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον πρωθυπουργό Ελλάδας. Και όχι το αντίστροφο. Αλλά θα πείτε, ''κοτζάμ'' πρωθυπουργός της μέγιστης Ελλάδας, να καταδεχτεί να τηλεφωνήσει στον ''ασήμαντο'' πρόεδρο των ΗΠΑ; Θα πρέπει ο πρόεδρος να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό, γιά να ακολουθήσουν οι κομπλεξικοί ''διθύραμβοι'' στην Αθήνα: ''Ο πρόεδρος Τράμπ, με πρωτοβουλία του, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας''. Παράλληλα γίνονται και ''ενέργειες'', μέσω τρίτων φυσικά, γιά... ''επικοινωνία'' των υπουργών Εξωτερικών.
..............
Με λίγη ακόμα προσπάθεια, ο Π. Καμμένος ίσως εξασφαλίσει πρόσκληση γιά να γίνει δεκτός στο Πεντάγωνο, Ουάσιγκτον
Πριν δύο χρόνια ήρθε απρόσκλητος στην Ουάσιγκτον, πιστεύοντας ότι η εξαγγελία του γιά ''μοστράρισμα'' των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Orion, κόστους μισού δισ. και η... ''παραχώρηση'' της Καρπάθου γιά ναυτική νατοϊκή βάση, θα του άνοιγε την πόρτα. Ο ομόλογός του των ΗΠΑ αδιαφόρησε, τον ''άδειασε'' και μία βοηθός του δέχτηκε τον 'Ελληνα υπουργό. Ο Π. Καμμένος έλεγε τότε ότι έχει ''πρόσκληση''. Μετά το ''άδειασμα'', είπε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του ήταν ''εκτός Ουάσιγκτον'', γιά να αποδειχτεί από το επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου 'Αμυνας ΗΠΑ, ότι ήταν ''εντός'', αλλά, απλά, δεν ήθελε να δει τον Π. Καμμένο. Ο 'Ελληνας υπουργός ξαναπροσπάθησε την προηγούμενη χρονιά, αλλά τίποτα. Και προκειμένου να ''σκάσει'' που ουδέποτε προσκλήθηκε στο Πεντάγωνο από τον Αμερικανό ομόλογό του (και δεν έχει φωτογραφία όπως ο Μήτσος Αβραμό), βρήκε άλλον τρόπο: Εξάγγειλε τώρα ''αγορά F-35'' και ''αναβαθμίσεις F-16'', ελπίζοντας να τον ''ακούσουν'' στην Ουάσιγκτον, γιά να εξασφαλίσει την πολυπόθητη γι' αυτόν πρόσκληση από τον υπουργό 'Αμυνας των ΗΠΑ. Εκτιμούμε ότι αν στην ''παραγγελιά'' προσθέσει ''παραχώρηση'' της Καρπάθου και της Ρόδου (την ιδιοκτησία των οποίων φαίνεται να έχει, από αγορά, προίκα ή κληρονομιά), πιθανά να εξασφαλίσει την πρόσκληση. Οι δε Ευρωπαίοι δανειστές είναι ''χαρούμενοι'' που με τα δικά τους δανεικά η Ελλάδα θα αγοράζει αεροπλάνα (όπως εξαγγέλει ο κάθε ''βαρεμένος'' 'Ελληνας υπουργός που ''ψοφάει'' γιά αυτοπροβολή) από... τρίτους και όχι ευρωπαϊκά.
................
Ο ομογενής ''μπακαλόγατος-δισεκατομμυριούχος'' Νέας Υόρκης, ετοιμάζεται γιά νέες κωμωδίες
Θέλει να θέσει (πάλι) υποψηφιότητα γιά δήμαρχος της Νέας Υόρκης (αν πάρει το ''χρίσμα''). Θέλει να θέσει υποψηφιότητα γιά γερουσιαστής Πολιτείας Νέας Υόρκης, αν πάρει το ''χρίσμα''. Θέλει και τι δεν θέλει, αλλά ΔΕΝ πρόκειται, επειδή είναι γραφικός.
...............
- ''Πόλεμος'' στην Αφρική γιά χάρη του ταξιδευτή (με κρατικό χρήμα) υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ.
- Τα ''χαζά'' στις ΗΠΑ, της γραφικής-ανίκανης υπουργίνας Τουρισμού

..............................
....

www.kalami.us       |     www.kalami.news

Και να ακούτε www.24-7RADIO.us (σε κομπιούτερ ή ''κινητό'' τηλέφωνο) 24 ώρες στα ελληνικά, με υψηλή ποιότητα ήχου (320 kbps).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου