17.3.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στην Ελ.Αλειφέρη ο Υφ.Παιδείας

Ο Υφυπουργός  Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης, στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στη Μεσσηνία, συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, στο Γραφείο της, στο Διοικητήριο. Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας  κα Παναγιώτα Κοζομπόλη –Αμανατίδη και κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Αντωνία Μπούζα και κ .Απόστολος Γκούνης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Σταματόπουλος.
            Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε  στα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης που  άπτονται των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις κτιριολογικές υποδομές των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και των σχολικών μονάδων. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που θεωρεί μείζονος σημασίας ,θέτοντας τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές και να γίνεται η Αντιπεριφέρεια δέκτης προβλημάτων και παραπόνων ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Υπηρεσιών. Πρότεινε δε διορθώσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ,για να ανταποκριθούν οι Υπηρεσίες στις πραγματικές  ανάγκες.
Επιπλέον η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΕΕΕΚ και της μη ύπαρξης μετέπειτα εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους του, ζήτημα  το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας κ Απόστολος Γκούνης αναφέρθηκε  στο σημαντικό έργο που επιτελεί το πιστοποιημένο ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Κατά το έτος 2016 υλοποίησε συνολικά 90 προγράμματα κατάρτισης άνω των 1800 πολιτών της Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 €, εφαρμόζοντας καινοτόμες δράσεις σε όλο το Νομό.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα Αντωνία Μπούζα έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα της ίδρυσης Δημοσίου ΙΕΚ Αγροτικής και Φυτικής Παραγωγής στα Φιλιατρά ,μια περιοχή με σημαντική αγροτική δραστηριότητα ,τονίζοντας ότι υπάρχει η απαραίτητη κτιριολογική υποδομή. Με αφορμή δε την επίσκεψή  της στη Ρωσία ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης από το Υπουργείο Παιδείας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Ρωσία, καθότι η ελληνική είναι εκεί η δεύτερη γλώσσα .
Η Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον Υφυπουργό ένα βιβλίο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου