3.3.17

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"


Κύκλοι της Περιφερειακής αρχής σχολιάζοντας την ανώνυμη δήλωση του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με τη συνεννόηση του Δημάρχου με τους Υπουργούς για την ολιγοήμερη διάθεση των δημοτικών κατασκηνώσεων για τη φιλοξενία των μεταναστών, αναφέρουν:
"Το ενδιαφέρον του Δημάρχου Καλαμάτας και η συνεννόησή του με τους Υπουργούς για το θέμα των 85 προσφύγων και μεταναστών είναι τουλάχιστον καθυστερημένο. Χθες, όταν το πρόβλημα ήταν επείγον και ζωτικής σημασίας κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους, παρά μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία διέθεσε χώρο στο διοικητήριό της, επιδεικνύοντας απ' τη  μια πλευρά ανθρωπισμό και ευαισθησία, σεβόμενη απ' την άλλη την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών.
Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, μαζί με τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του στρατού και της αστυνομίας, εξασφάλισε τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης, σεβόμενη απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Το γεγονός ότι δήθεν σήμερα συνεννοήθηκε ο Δήμαρχος με τους Υπουργούς για την ολιγοήμερη παραχώρηση των δημοτικών κατασκηνώσεων, όταν ο ίδιος χθες στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι δεν είχε καμία συνεννόηση μαζί τους για το θέμα αυτό, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά.
Τα "τερτίπια" ότι περιμένουμε να μιλήσουμε με τους Υπουργούς προκειμένου να δώσουμε λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι αποδεκτά ούτε από τους πολίτες, ούτε από τους θεσμικούς φορείς.
Η αυτοδιοίκηση έχει το δικό της αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο και τις δικές της ευθύνες και δεν είναι δεκανίκι καμίας Κυβέρνησης. Ανάλογες συμπεριφορές της Δημοτικής αρχής στο παρελθόν καταδεικνύουν ότι δεν είναι προσηλωμένη στο θεσμό της αυτοδιοίκησης και αυτό το επιβεβαιώνει με την ανακοίνωσή της. 
Θα προτείναμε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα να σιωπά και να μην προβαίνει σε τέτοιες ανακοινώσεις".   

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου