28.3.17

Καλλιτεχνικό πατινάζ στην ΕΡΤ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι την Κυριακή στο Ελσίνκι. 

Η ΕΡΤ θα είναι και φέτος παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές -με ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις- από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr.
Από 29 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου, όλη η αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού πατινάζ (193 αθλητές και αθλήτριες από 36 χώρες) θα βρίσκονται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς.
Φέτος, αναμένεται ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων, καθώς το επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πλέον ανεβαίνει.
Στους άνδρες, φαβορί θεωρούνται ο Ιάπωνας Γιουζούρου Χανίου, ο Πάτρικ Τσαν από τον Καναδά, ο Ισπανός Χαβιέ Φερνάντεθ, καθώς και ο Γιν Μπογιάνγκ από την Κίνα.
Στο αγώνισμα των γυναικών πολλές και φανταστικές αθλήτριες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο. Ξεχωρίζουν οι Ρωσίδες Ευγενία Μεντβέντεβα και Άννα Πογκοριλάγια, η Ιταλίδα Καρολίνα Κόστνερ μετά τη μεγάλη της επιστροφή, ενώ άξια προσοχής είναι και η Αμερικανίδα Άσλεï Βάγκνερ.
Στα ζευγάρια, ξεχωρίζουν οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Μέγκαν Ντουχάμελ-Έρικ Ράντφορντ, καθώς και οι πρωταθλητές Ευρώπης Ευγενία Ταρασόβα-Βλαντιμίρ Μοροζόφ.
Τέλος, στο χορό στον πάγο, φαβορί είναι τα αδέρφια Μάια και Άλεξ Σιμπουτάνι, οι Καναδοί Τέσα Βίρτσου-Σκοτ Μόιρ, ενώ θέση στο πόντιουμ διεκδικούν και οι περσινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές Γκαμπριέλα Παπαδάκης-Γκιγιόμ Σιζερόν.
Τους αγώνες περιγράφει η Ζελίνα Γκάμαρη
Όμως την Κυριακή στις 2μμ σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2, σε περιγραφή του Αλέξη Κωστάλα, θα μεταδοθεί το σπέσιαλ γκαλά όλων των πρωταθλητών

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου