18.3.17

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: Νέο ηλεκτροφόρο φράχτη σηκώνει η Ουγγαρία στα σύνορα


7f50ba29-13d0-4110-bf61-c3760366061a

Για να αναχαιτιστεί το νέο προσφυγικό ρεύμα από τη Σερβία.

Έτοιμος έως τα τέλη Μαΐου, προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Τουρκία, θα είναι και ο δεύτερος, ηλεκτροφόρος φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Η διαβεβαίωση ήρθε διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος επισήμανε πως ήταν λάθος της ΕΕ να εμπιστευθεί αποκλειστικά στην Τουρκία για το προσφυγικό ενώ παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική στους Τούρκους, σύμφωνα με το Βήμα.
«Αναμφισβήτητα δεν είναι έξυπνη πολιτική το ότι εναποθέτουμε την ασφάλειά μας στα χέρια των Τούρκων και την ίδια ώρα τους σκοτίζουμε, τους κάνουμε επίθεση ή τους ασκούύμε κριτική ότι δεν είναι αρκετά δημοκρατικοί και προκαλούμε συγκρούσεις μαζί τους», δήλωσε ο Ορμπάν μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο.
Ο νέος υπερσύγχρονος φράχτης, στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, είναι ηλεκτροφόρος και φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα.
«Προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα στα αγγλικά και στα αραβικά. «Αν καταστρέψετε τον φράχτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, θεωρείται αδίκημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μη διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στη ζώνη διέλευσης» – δύο συνοριακοί σταθμοί, όπου επιτρέπεται να περνούν συνολικά 10 μετανάστες την ημέρα.
Ο ενισχυμένος νέος φράχτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ ήπιας έντασης. Μόλις 10 χλμ. του νέου φράχτη έχουν ανεγερθεί, αλλά σύμφωνα με τον Ορμπαν τα υπόλοιπα 140 χλμ. θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου