2.3.17

Πάτρα: Η καλόγρια, η εικόνα του Άγιου Ραφαήλ και η παρολίγον κλοπή σε αυτοκίνητο - Τι συνέβη

Ο Άγιος Ραφαήλ, η εικόνα που "δώρισε" καλόγρια σε ηλικιωμένο Πατρινό, αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς από τύχη δεν εξαφανίστηκε από τον αυτοκίνητο του το πορτοφόλι από την θέση του συνοδηγού που είχε αφήσει η σύζυγος του, χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος, καθώς ήταν σχεδόν κρυμμένο από διάφορα έγγραφα.
Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης επί της οδού Ακρωτηρίου, στην περιοχή του Ψαροφαΐου. 
Το ζευγάρι στάθμευσε το όχημα κοντά στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως και η γυναίκα βγήκε από αυτό, αφήνωντας το πορτοφόλι στη θέση της. Ο σύζυγος της παρέμεινε στο αυτοκίνητο, το παράθυρο του συνοδηγού ήταν ανοιχτό όταν ξαφνικά μια γυναικεία μαυροφορεμένη φιγούρα, έκανε την εμφάνιση της. Προσέφερε στον οδηγό μια χάρτινη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ, για να έχει ασφάλεια κατά την οδήγηση και να είναι υγιής. Εκείνος αρχικά σάστισε και ευχαριστώντας την, της είπε πως δεν την θέλει γιατί έχει αρκετές εικόνες Αγίων στο αυτοκίνητο του. Τότε η γυναίκα έριξε στο εσωτερικό του οχήματος την εικόνα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, καθ όλη την διάρκεια της συνομιλίας η γυναίκα είχε σχεδόν "μπει" από το παράθυρο, και κατόπτευε το χώρο. Τότε ο άνδρας με επιτακτικό ύφος της ζήτησε να απομακρυνθεί. Η σύζυγος του που έφτανε στο σημείο μόλις είδε την άγνωστη γυναίκα τρομοκρατήθηκε. "Ανοιξε" το βήμα της και έφτασε στο αυτοκίνητο, φοβούμενη πως το πορτοφόλι της θα είχε "βγάλει" φτερά.
Οταν η καλόγρια την αντιλήφθηκε τράπηκε σε φυγή.
Λίγα λεπτά αργότερα το ηλικιωμένο ζευγάρι, διαπίστωσε έκπληκτο την ταυτότητα της μοναχής. Επρόκειτο για γυναίκα Ρομά που λίγα μέτρα πιο μακρυά "αποχωρίστηκε" τα ράσα και στην συνέχεια περιστοιχίστηκε από ανήλικα παιδιά και όλοι μαζί συνέχισαν ανενοχλητοι τον δρόμο τους.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου