13.3.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ

Πανελλήνια Ένωση                   
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών, καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα, Παναγιώτη Κουφαλάκου.
Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς , που κατέθεσε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης Κ. Μπιστόλας.
Αφορμή για τη δίωξη ήταν η συμμετοχή του Παναγιώτη Κουφαλάκου στην ενημέρωση μαθητών για την Πανελλαδική Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης, που στην Περιοχή Πελοποννήσου εκφραζόταν με τη συγκέντρωση όλων των Μουσικών Σχολείων της Περιοχής στην Τρίπολη, για μουσική διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση
Η καταστολή, η ποινικοποίηση, οι  εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και σε μαθητές, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη μόρφωση και τη ζωή .
Καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Κουφαλάκου και απαιτούμε την απόσυρσή της.
      Εάν δεν αποσυρθεί σύσσωμο το ΔΣ, θα παραβρεθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου γιά να υπερασπισθεί τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, πού είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα αυτή όλοι η σχολική κοινότητα των μουσικών και καλλιτεχνικών βρισκόμαστε σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα όργανα των μαθητών, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου