3.3.17

Νομική προστασία ζητούν οι εφοριακοί - Καταγγέλουν φαινόμενα προπηλακισμών, εκβιασμών, μηνύσεων, ακόμη και δολοφονικών επιθέσεων

Αμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και νομική κάλυψη των εφοριακών για ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων που καταγγέλλει φαινόμενα προπηλακισμών, εκβιασμών, μηνύσεων, ακόμη και δολοφονικών επιθέσεων, που δέχονται καθημερινά οι υπάλληλοι, με στόχο τον εκφοβισμό τους και την εδραίωση ενός κλίματος ανασφάλειας.
Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εφοριακών χωρίς να κατονομάζουν αναφέρουν ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα έχουν εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων κατά υπαλλήλων κατηγορώντας τους για υπέρβαση καθήκοντος, παραπλάνηση, συκοφαντική δυσφήμιση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεγιστοποιήσει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Δημ. Μέρκο το νομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θεωρώντας ότι έχει επιλέξει μια στάση ουδετερότητας που γεννά πλήθος ερωτημάτων, την ώρα που οι εργαζόμενοι μηνύονται από μεγαλοφοροφυγάδες επειδή κάνουν τη δουλειά τους (καταλογίζοντας μεγάλα ποσά φόρων) όπου διαπιστώνεται φοροδιαφυγή και παράλληλα αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και τα νομικά τους τμήματα.
Όπως λένε «είναι αδιανόητο να κρεμιούνται στα ''μανταλάκια’’ εργαζόμενοι και ο κλάδος των εφοριακών συνολικά, μέσω πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων, χωρίς η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να παρεμβαίνει, διερευνώντας πιθανές ευθύνες, αλλά και προστατεύοντας το σύνολο των εργαζομένων από πρακτικές εκφοβισμού και δημόσιων απειλών».
Αποκαλύπτουν, επίσης, ότι οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες κατακλύζονται καθημερινά από διαφημιστικά φυλλάδια ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες δηλώνουν ότι προτίθενται να αναλάβουν, έναντι αμοιβής, τη νομική προστασία των φοροελεγκτών σε τέτοιου είδους δύσκολες υποθέσεις, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο της ίδιας της πολιτείας που είναι η υπεράσπιση των υπαλλήλων που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους σε μεγαλοφοροφυγάδες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου