15.3.17

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του ιερέα στον Γέρακα


Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του ιερέα στον Γέρακα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ιερέα, ο οποίος είχε βρει φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα τον Φεβρουάριο.

Δύο σεσημασμένοι Πακιστανοί, ηλικίας 33 και 28 ετών, είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αποτυπώματα των δύο αλλοδαπών καθώς ήταν σεσημασμένοι και είχαν περάσει από τις ελληνικές φυλακές. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά και φέρεται να έχουν διαφύγει στο Πακιστάν.
Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και Διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
Επίσης, υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.
Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον χώρο του σπιτιού του Αρχιμανδρίτη, ότι οι δυο άνδρες ήταν γνωστοί του ιερωμένου και πιθανότατα ήταν το θύμα που τους άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος την ημέρα της δολοφονίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πιθανότατα κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία, όμως οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ο 46χρονος ιερέας. ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμα του στο Γέρακα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου