28.3.17

Ξέχασαν τα τέλη και τις εισπράξεις

Εδώ και 4 (!) χρόνια οι κυβερνήσεις «ξέχασαν» να βγάλουν μια Κοινή Υπουργική Απόφαση για να εισπράττουν από όλα τα σκάφη αναψυχής, μήκους 7 μέτρων και άνω, «Τέλος Παραμονής και Πλόων»!
 
Αυτό αποκαλύπτεται σε απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση, που κατέθεσαν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μ. Κόνσολας.
Αυτή η παράλειψη, επιχειρείται να δικαιολογηθεί από το Υπουργείο, αναφέροντας στην απάντησή του ότι η εν λόγω ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα διότι το Τέλος «αφορούσε όλα τα πλοία της προαναφερθείσας κατηγορίας, που πλέουν, ελλιμενίζονται ή αγκυροβολούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα», γεγονός, που- κατά υπουργείο- ερευνάται από την ΕΕ εάν συνιστά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ. Το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντώντας στις 31 Ιανουαρίου 2017 στην παραπάνω ερώτηση αποκαλύπτει ότι:
«(…) Το τέλος (Τέλος Παραμονής και Πλόων- Τ.Π.Π) επιβαλλόταν σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά και επαγγελματικά, και η επιβολή του θα άρχιζε από την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Η εν λόγω ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα (…)»
Μήπως κάποιος ή κάποια βουλευτής μπορεί να ρωτήσει πότε επιτέλους θα αρχίσει να πληρώνεται αυτό το Τέλος; Λέμε τώρα...


PIREAS2DAY.GR

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου