21.3.17

Απο το Αιγαίο, στην Τουρκία, γιά παλιοσίδερα

Τελευταίο ταξίδι για το Ε/Γ – Ο/Γ «Παναγία Τήνου».

Είχε πάρει κλήση το 2016 μέσα στο λιμάνι του Πειραιά  και τώρα «σαλπάρει» για  Τουρκία, όπου πουλήθηκε για παλιοσίδερα.
 Έτοιμο λοιπόν για να… σαλπάρει είναι το «Παναγία Τήνου», καθώς από  το πρωί άρχισε η ολοκλήρωση των εργασιών για το… τελευταίο του ταξίδι σε διαλυτήρια της Τουρκίας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΛΠ η διαδικασία απομάκρυνσης του πλοίου από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά γίνεται μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα από τον διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι τις εργασίες απομάκρυνσης του πλοίου έχει αναλάβει η εταιρεία «Antipollution» του Βύρωνα Βασιλειάδη.
Στην σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ, αναφέρει επίσης ότι «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, έχει επιτύχει τα τελευταία έτη την απομάκρυνση πάνω από 100 εγκαταλελειμμένων και ημιβυθισμένων πλοίων από τους χώρους ευθύνης του, στην προσπάθεια του για αναβάθμιση των υπηρεσιών ελεύθερης ναυσιπλοΐας και βελτίωσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος».
Τον Απρίλιο του 2016 το πλοίο Ε/Γ – Ο/Γ «Παναγία Τήνου» (Ν.Π. 9913) παρουσίασε αιφνίδια κλίση Μέχρι τότε παρέμεινε στο κεντρικό λιμάνι Πειραιά ακινητοποιημένο και κατασχεμένο από τον ΝΑΤ, χωρίς η πλοιοκτήτρια  εταιρεία , αν και είχε εκ του νόμου υποχρέωση, να φροντίσει να εξαλείψει τους κινδύνους και  παρά το γεγονός ότι έχει ειδικώς προσκληθεί από τη διοίκηση του ΟΛΠ.
Το πλοίο ανήκε στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είχε «χτιστεί» το 1960 και το 1978 πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.
Πριν 11 μήνες όταν … έγειρε  τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία και παρακολούθηση από οποιαδήποτε διαρροή, ανατέθηκε σε συνεργείο δυτών ο έλεγχος της κατάστασης του πλοίου και ανατέθηκε  στην κοινοπραξία ρυμουλκών η λήψη κάθε απαραίτητης ενέργειας για τη διάσωση του πλοίου, με αποτέλεσμα η κατάστασή όλο αυτό το διάστημα να έχει σταθεροποιηθεί. Τώρα το «Παναγία Τήνου» οδηγείται στα διαλυτήρια της Τουρκίας.


·         Από το site typospeiraiws.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου