17.3.17

Συγκλονίζει η μάνα της μαθήτριας που λιποθύμησε από πείνα

Συγκλονίζει η υπόθεση της 17χρονης μαθήτριας που λιποθύμησε σε σχολείο της Πάτρας και έφερε στο προσκήνιο ένα οικογενειακό δράμα. 

«Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό των τριών παιδιών μου», είπε στους σοκαρισμένους καθηγητές του σχολείου της 17χρονης κόρης της η άνεργη μητέρα. Λίγο πριν είχε κληθεί να πάρει το παιδί της στο σπίτι γιατί είχε λιποθυμήσει από την πείνα...
Η ίδια είναι σύμφωνα με το protothema.gr άνεργη και εργάζεται μόνο περιστασιακά ως καθαρίστρια. Διάφορα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να παρέχει στα τρία παιδιά της τα βασικά για τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη της κόρη να μην αντέξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κοπέλα είχε να φάει τρεις ημέρες. Το πρωί της Τρίτης πήγε στο σχολείο της στην Πάτρα, όμως λίγο μετά την έναρξη του μαθήματος ζήτησε να βγει έξω. Μόλις έκανε δυο βήματα δεν άντεξε, σωριάστηκε στο έδαφος και λιποθύμησε.
Μόλις συνήλθε, το κορίτσι ζήτησε τη μητέρα του, η οποία ήρθε και την πήρε. Λίγο αργότερα η γυναίκα επέστρεψε στο σχολείο για να εξηγήσει στους δασκάλους της κόρης της τι συνέβαινε.

Αρκετά χρόνια υπάρχει πρόβλημα του υποσιτισμού
«Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα του υποσιτισμού», λέει ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, που επιβεβαιώνει πως αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό.
Η κοινωνία της Πάτρας πάντως ανταποκρίθηκε άμεσα και με διάφορους τρόπους στηρίζει την οικογένεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τώρα η μητέρα είναι σε αναζήτηση δουλειάς, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου