15.3.17

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Μεγάλη νίκη Ρούτε έναντι της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls



Επικράτηση του Μαρκ Ρούτε δείχνουν τα πρώτα exit poll από τις εκλογές στην Ολλανδία. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να εξασφαλίζει τις περισσότερες έδρες, με το κόμμα του ακροδεξιού Γκερτ Βίλντερς δεύτερο, μαζί δύο ακόμη, σύμφωνα με το AFP.

Ο Ρούτε εξασφαλίζει 31 έδρες, 10 λιγότερες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ο Βίλντερς 19, όπως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) και το D66 (Κεντρώο Κόμμα).
 

Ο Βίλντερς ψήφισε πρωί πρωί σε σχολείο στα περίχωρα της Χάγης, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων. «Οποιο και να είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, το τζίνι δεν θα επιστρέψει στο μπουκάλι και αυτή η πατριωτική επανάσταση ήρθε για να μείνει», είπε.
«Πιστεύω ότι τα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ίσως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν ότι οι κανονικοί άνθρωποι θέλουν να είναι και πάλι κυρίαρχοι στη χώρα τους».
Στην άλλη πλευρά της Χάγης, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος προσπάθησε να μετατρέψει τις εκλογές σε μονομαχία με τον Βίλντερς, αντάλλαξε στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε μερικές κουβέντες με μαθητές που φώναζαν το όνομά του διαβεβαιώνοντάς τον ότι «μια μέρα θα τον ψηφίσουν».
«Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για την Ολλανδία. Είναι η ευκαιρία για μία δημοκρατία σαν τη δική μας να θέσει τέλος στο ντόμινο του κακού λαϊκισμού».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου