3.3.17

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG - «Εισβολή» Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα


«Εισβολή» Γερμανών τουριστών επίκειται στην Ελλάδα

Άρθρο για τις εξελίξεις στο πεδίο των τουριστικών κρατήσεων στη Γερμανία δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Οι διακοπές στην Τουρκία έχουν ολοένα και λιγότερη ζήτηση, στην Ελλάδα επίκειται συνωστισμός τουριστών», γράφει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, επικαλούμενη νέα στοιχεία της GfK, της μεγαλύτερης εταιρείας έρευνας αγοράς στη Γερμανία και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς.
Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, στα τέλη Ιανουαρίου οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για διακοπές στην Τουρκία καταγράφουν δραματική μείωση της τάξης του 58% σε σχέση με πέρσι. Αντιθέτως, σημειώνει η FAZ, «η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου η αύξηση του ποσοστού των κρατήσεων ανήλθε σε 67%.
Η Τουρκία υπέστη μεγάλες απώλειες και προσπεράστηκε τώρα από την Ελλάδα', δήλωσε η ερευνήτρια της GfK Ντέρτε Νόρντμπεκ», επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς πίσω από τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα».

DW

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου