22.3.17

LETS DO IT ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με τη συνεργασία των Συλλόγων του Δήμου μας
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 
  χιλιάδες εθελοντές συντονίζονται ταυτόχρονα σ όλη την Ελλάδα, με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας, του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης σ όλη τη Χώρα. Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Έτσι, στις 2 Απριλίου εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιφέρειες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών δίνουμε μεγάλο ραντεβού με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα! Ελάτε να μοιραστούμε το όραμα μια καθαρής Τριφυλίας σε μια μέρα! ….Να αναδείξουμε το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας..το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών της σε μια κοινή προσπάθεια, της χαράς της συμμετοχής και της δημιουργικότητας!
Δηλώστε συμμετοχή να καθαρίσουμε την Τριφυλία σε μια μέρα!!!
  • Ώρες Γραφείου κ. Κατερίνα Γαλανοπούλου, τηλ. επικοινωνίας  27633 60217 – email : kepapedit@outlook.com.gr
  • Πρωινές και απογευματινές ώρες κ. Ανδρέας Μπουγάς τηλ. επικοινωνίας 6977014918 – email : anmpougas@gmail.com..Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι δράσεις, που έχουν επιλεγεί ανά Δημοτική Κοινότητα.

ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION 2017 (ΑΤΗΙΟΟC 2017)

kyparissiotis | Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 | 0 σχόλια
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA, που διεξάγεται στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Navarino Dunes στην Costa Navarino της Μεσσηνίας. O διαγωνισμός αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.
Είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας και πιστοποιείται από την υψηλή συμμετοχή ξένων ελαιολάδων (φέτος το 45% των δειγμάτων), αλλά και των ξένων κριτών. Ο Δήμος Τριφυλίας ανέλαβε τη φιλοξενία των εμπειρογνωμόνων της διεθνούς κριτικής επιτροπής κατά τον ελεύθερο χρόνο τους το διήμερο 22 & 21 Μαρτίου. Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Δήμος παρέθεσε γεύμα - πικ νικ σε ελαιώνα στην περιοχή του Λαγκουβάρδου με θέα το Ιόνιο. Οι φιλοξενούμενοι περπάτησαν στον ελαιώνα και ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή μας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο στην πόλη των Γαργαλιάνων. Την Τρίτη 21 Μαρτίου οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης παρέθεσε παραδοσιακό κέρασμα στο καφενείο του χωριού. Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Παν/της Τσίγκανος, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ιωάννης Κατσούλας και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ανδρέας Μπουγάς. Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παν/τη Κατσίβελα παρατέθηκε επίσημο δείπνο στη Μαραθόπολη.
Ο Δήμος Τριφυλίας χάρισε αναμνηστικά δώρα στους κριτές, τους διοργανωτές του διαγωνισμού και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη 22/3. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου 2017 και ο Δήμος Τριφυλίας θα συμμετέχει στην απονομή των μεταλλίων των διακριθέντων, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2017.
                          
ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Εξιχνιάστηκε απάτη από το Α.Τ. Φιλιατρών σε βάρος ιδιοκτήτριας περιπτέρου που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου 2016.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, μία περίπτωση απάτης σε βάρος μιας γυναίκας, που είχε γίνει την 20.3.2016, στα Φιλιατρά. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ως απατεώνας, ένας 44χρονος Ελληνας φερόμενος ως κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, πήρε τηλέφωνο στο περίπτερο και προσποιούμενος τον υπάλληλο κέντρου κινητής τηλεφωνίας, είπε στην περιπτερούχο ότι υπάρχει πρόβλημα στο μηχάνημα που εγκρίνει τις κάρτες Paysafe (προπληρωμένη κάρτα). Με τη δικαιολογία αυτή ζήτησε λοιπόν να εκδώσει η περιπτερούχος 4 τέτοιες κάρτες με συνολικά ποσά 400 ευρώ, λέγοντάς της τους κωδικούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου