24.3.17

ΒΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ - «Χαστούκι» σε Τραμπ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο που θα καταργούσε το Obamacare


«Χαστούκι» σε Τραμπ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο που θα καταργούσε το Obamacare

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέστη απόψε μια βαριά πολιτική ήττα, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αποσύρουν το νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, σύμφωνα με μια πηγή του Κογκρέσου.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν "μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 σήμερα και ο πρόεδρος ζήτησε από τον (Πολ Ράιαν) να αποσύρει το νομοσχέδιο" επιβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.
Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, συνιστά μια τεράστια ήττα σε προσωπικό επίπεδο για το Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.
Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας. Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά μια ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου