13.4.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε η Γ' τάξη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, με επισκέψεις σε κορυφαία ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας μνημεία της Μακεδονίας αφήνοντας άρτιες εντυπώσεις στους 44 μαθητές που συμμετείχαν μαζί με 3 συνοδούς.
Η εκπαιδευτική εκδρομή αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με τους συνοδούς καθηγητές Δημήτριο Δράκο, Βάσω Αργυροπούλου και Γιώργο Παπασταθόπουλο, με κορυφαία ξεναγό από την Θεσσαλονίκη, καθώς η επιλογή προορισμών ήταν άρτια. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην περιοχή Έδεσσας με τους καταρράκτες αλλά και στα μνημεία της περιοχής, καθώς ως γνωστόν ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμος Έδεσσας διατηρούν ιστορικούς δεσμούς, λόγω του καταγόμενου εκ Γαργαλιάνων Τέλλου Άγρα που θυσιάστηκε στην περιοχή, τον τιμούν ως ήρωα. Να τονίσουμε ότι έγινε επίσκεψη και στα φημισμένα ιαματικά λουτρά Πόζαρ με την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. 
Επίσκεψη επίσης έγινε στα ταφικά μνημεία της Βεργίνας καθώς θεωρείται το δεύτερο παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό μνημείο στο κόσμο, καθώς σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει ένα ακόμα σύγχρονο μουσείο με τα ευρήματα της αρχαίας πόλης που θεμελιώνουν την ιστορική αξία της γενέθλιας γης των Μακεδόνων.
 
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Συγκίνηση ωστόσο υπήρξε κατά την επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. 
Η Σουρωτή βρίσκεται 28 περίπου χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, όχι μακριά από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.  Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στην Μονή υπάρχουν τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη  που βρίσκονται στο καθολικό της όπως και ο τάφος του Γέροντα Αγίου Παϊσιου που προσκύνησαν με ευλάβεια, καθώς είναι ο τελευταίος Άγιος του 21ου αιώνα που ανακήρυξε η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης με την ξεναγό που μίλησε στους μαθητές για την ιστορία αλλά και το συμβολικό χαρακτήρα του ιστορικού ναού της συμπρωτεύουσας. 
Τέλος να σημειώσουμε ότι το Προεδρείο του 15μελούς Μαθητικού συμβουλίου του 1ου
ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υπέροχη εκδρομή, ενώ ο Πρόεδρος των μαθητών Δημήτρης Αρβανίτης ευχαρίστησε εκτός από τους καθηγητές και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με την παρουσία τους στην εκδρομή. Μάλιστα αρκετοί μαθητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο της Τριφυλίας στη πόλη, ενώ εκπρόσωπος των μαθητικού συμβουλίου έδωσε ευχές στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολο ο οποίος είχε επισκεφθεί πέρσι την πόλη της Κυπαρισσίας. 

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΙΚΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!
Τρομακτικές στιγμές έζησε απόψε ιδιοκτήτρια οικίας στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών, όταν επέστρεψε στο σπίτι της από την εκκλησία, λίγο μετά τις 21:00.
Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet.gr, στην προσπάθειά της να μπει στην οικία της που βρίσκεται στον 1ο όροφο, αντιλήφθηκε κάποιον από μέσα να κρατάει την πόρτα και να μην της επιτρέπει να την ανοίξει. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και απομακρύνθηκε καλώντας σε βοήθεια.
Οι «νυχτερινοί επισκέπτες» που αιφνιδιάστηκαν από την επιστροφή της ιδιοκτήτριας, εξαφανίστηκαν από την πίσω πλευρά του σπιτιού και χάθηκαν στο σκοτάδι.
Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών του σπιτιού, που απουσίαζαν από τις 19:00 έως τις 21:00, «χτύπησαν» τις κατοικίες σε ισόγειο και 1ο όροφο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.
Η υπόθεση διάρρηξης πάντως πήρε απρόσμενη τροπή με την επιστροφή της ιδιοκτήτριας, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έζησε το βράδυ της Μ. Τετάρτης.Τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή των Φιλιατρών έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, που φοβούνται ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη, μετά την απόφαση να μπει λουκέτο στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Γ.ΜΠ.
                    
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ μια ακόμα δράση αλληλεγγύης από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση λόγω του Πάσχα ώστε να ανακουφιστούν από την κρίση ευάλωτες κοινωνικές ομάδες 
Σύμφωνα με τους αρμόδιους πραγματοποίηθηκε την Μ. Πέμπτη η διανομή τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα σε 70 άπορες οικογένειες του δήμου Τριφυλίας, καθώς και σε δημότες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με τη δέουσα διακριτικότητα και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ωφελούμενου. Η «γεμάτη» τσάντα από τρόφιμα περιείχε, κρέας, πατάτες, αυγά, τσουρέκι. αγγούρια, φέτα, κριθαράκι και κρασί.
Η ανθρπωπιστική δράση ήταν το επιστέγασμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, καθώς η διανομή πραγματοποιήθηκε στα δημοτικά καταστήματα των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας, του Αετού, του Κοπανακίου και Αυλώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου