12.4.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
 
ΝΕΟ ψήφισμα με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εξέδωσε ο Δήμος μετά την διαλογική συζήτηση που προηγήθηκε για το ρόλο του τοπικού ιδρύματος. Το ψήφισμα που εκδόθηκε είναι λιτό, ωστόσο δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα της Επιτροπής αγώνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου μετά το περιστατικό για δήθεν μεταφορά ιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για το οποίο γίνεται ήδη εσωτερικός έλεγχος. Το πιο πιθανό πάντως είναι να πρόκειται για γκάφα υπαλλήλου ή μια πράξη διοικητικού περιεχομένου η οποία ποτέ δεν κοινοποιήθιηκε. Ακολουθεί το ψήφισμα του Δήμου στο οποίο συμμετέχουν με την συγκρότηση επιτροπής σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.
Το ψήφισμα του Δήμου Τριφυλίας
-Στηρίζουμε την λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πολύ σημαντικές σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μεσσηνίας και της Νότιας Ηλείας. 
-Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε υποβάθμιση –ακύρωση του ρόλου του και θα αγωνιστούμε για την διαρκή αναβάθμισή του ώστε να μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του.
Η επιτροπή αποτελέιται από τους κάτωθι: 1.Δημήτριος Σαρμαντζής Δημοτικός Σύμβουλος
2.Πούλος Αναστάσιος Δημοτικός Σύμβουλος
3.Παπαθεοδοσίου Βασίλειος Δημοτικός Σύμβουλος
4.Ανδρινόπουλος Ευστάθιος Δημοτικός Σύμβουλος
5.Κουτσούλης Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος
6.Μαραβελή Ιωάννα Δημοτική Σύμβουλος
7.Κουκούμης Σαράντος Δημοτικός Σύμβουλος
8.Αλεξοπούλου Σταματία Πρόεδρος Τοπ. Κοιν. Κυπαρισσίας

                                      ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Κυπαρισσίας λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού εμπορικού συλλόγου της πόλης. Έτσι μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα στην Κυπαρισσία θα παραμείνουν κλειστά.
Σε ότι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις ήδη στη κεντρική πλατεία παιδιά της περιοχής προχώρησαν σε πασχαλινές κατασκευές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δημιουργίες τους, την Μεγάλη Παρασκευή κατά την Ακολουθία του Επιταφίου ο Σύλλογος θα γεμίσει τον ουρανό με φανούς κάνοντας μια ευχή, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο κοσμικό κέντρο Στεφανής με μεγάλη ορχήστρα..ΓΙΑΝ. ΜΠ.
          
ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 
ΥΠΕΡ της κατασκευής του δρόμου Καλονερό-Τσακώνα καθώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει αποτελώντας τον ιδανικό χρόνο για δημοπράτηση των μελετών που έχουν υλοποιηθεί τάσσεται η Ομοσπονδία Τριφυλιακών Συλλόγων, καθώς έχει αναδείξει το θέμα εδώ και χρόνια για την αναγκαιότητα του οδικού άξονα.
Η προοπτική του οδικού άξονα έχει επισημανθεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια εκδηλώσεων που υλοποιεί η Ομοσπονδία με επώνυμος καλεσμένους ή σε ετήσιες συνεδριάσεις της, καθώς αποτελεί και πάγιο αίτημα συλλόγων της ορεινής ζώνης προκειμένου η Μεσσηνία να αποτελέσει διέξοδο στην τουριστική της ανάπτυξη. Την πάγια θέση της Ομοσπονδίας έχουν επιβεβαιώσει σε ερωτήσεις μας τόσο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Λούτος όσο και ο Γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Παπακωσταντόπουλος στην Αθήνα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων. Η Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής με τις ημερίδες της αλλά και τις πιέσεις που ασκεί για το μέλλον του τόπου μας ώστε να αναδειχθεί η πλούσια ιστορική, γεωγραφική, κοινωνική, τουριστική ενότητα του Κυπαρισσιακού Κόλπου. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου