15.4.17

Κουνούπια: Φυσικά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι για να τα κρατήσετε μακριά

Τα κουνούπια είναι ένας από τους πιο κουραστικούς “μπελάδες” του καλοκαιριού, αφού μας τσιμπάνε και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε άνετα.

Βέβαια, είναι σώφρον να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα κουνούπια μπορεί να είναι και φορείς επικίνδυνων ασθενειών όπως η ελονοσία, ο ιός Ζίκα και ο δάγκειος πυρετός.
Ενώ οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε χημικά εντομοκτόνα για να σκοτώσουμε τα κουνούπια, οι εν λόγω χημικοί παράγοντες είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους και είναι απλά επιβλαβείς για τους άλλους.
Αν θέλετε να “θωρακίσετε” το σπίτι σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες, πιο φυσικές, λύσεις:
Συνδυασμός: Έλαιο από ευκάλυπτο και έλαιο λεμονιού: Το συνιστά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ως ένα πολύ καλό εντομοαπωθητικό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα κουνούπια. Ο λόγος είναι το ενεργό συστατικό κινεόλη, το οποίο έχει αντισηπτικές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το μείγμα δεν έχει καμία αρνητική συνέπεια όπως τα χημικά εντομοαπωθητικά. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, ανακατέψτε έλαιο λεμονιού και έλαιο ευκαλύπτου σε ίσες αναλογίες και απλώστε το στο σώμα σας.
Σκόρδο: Η ισχυρή και έντονη οσμή του σκόρδου είναι γνωστή για την πρόληψη από τσιμπήματα κουνουπιών, ενώ τα αποτρέπει ακόμη και από το να εισέλθουν στο σπίτι σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το “φάρμακο”, απλά λιώστε μερικές σκελίδες, βράστε τις σε νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ψεκάσετε γύρω από το δωμάτιο που θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Αν είστε πολύ... τολμηροί, μπορείτε να το ψεκάσετε ακόμα απευθείας επάνω στο σώμα σας.
Έλαιο μέντας: Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Bioresource Technology, το έλαιο και το εκχύλισμα μέντας είναι αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά. Εκτός από την απευθείας εφαρμογή στο δέρμα σας, μπορείτε να αναμίξετε το έλαιο μέντας με στοματικό διάλυμα και να το ψεκάσετε στον χώρο που θέλετε να προστατεύσετε από τα κουνούπια.




iatropedia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου