8.4.17

Μπροστά στη λαιμητόμο ...

Οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις εκλογικές τους περιφέρειες τα περασμένα Χριστούγεννα με ρετουσαρισμένες τις αριστερές περγαμηνές τους. 
Είχαν ως δώρο για το ποίμνιο, το βοήθημα των 300 ευρώ που ονομάστηκε 13η σύνταξη. Τώρα στους ψηφοφόρους τους θα κομίσουν έναν καταστροφικό μπουναμά, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, αλλά οι   ευχετήριες κάρτες, θα γράφουν για ένα ακόμη… θρίαμβο.
Το Μαξίμου ακάθεκτο, δηλώνει ικανοποιημένο γιατί επετεύχθη, λέει, ο στόχος για «μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο»! Ακάθεκτο λες και είμαστε στις πρώτες μέρες της Πρώτης Φοράς Αριστεράς (ΠΦΑ),  τότε που κάθε λέξη τους γινόταν αυτομάτως πιστευτή, από ένα αποσβολωμένο λαό, ο οποίος είχε πεισθεί ότι εμφανίστηκαν νέοι Μεσσίες (που όλα τα έσφαζαν, όλα τα μαχαίρωναν).  Όσο  για τα εργασιακά, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι
  «συμφωνήθηκε η  επαναφορά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2018 «(κάτι που ήταν προαποφασισμένο και θα γινόταν ούτως ή άλλως,  με την ολοκλήρωση του προγράμματος - νόμος 4024 του 2011).
Και πως έγιναν όλα αυτά; Ποιος από μηχανής Θεός με την καίρια παρέμβασή του, συνετέλεσε στο θαύμα; Μα φυσικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού κατά τις πηγές του Μαξίμου «τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016 ( η υπέρογκη φορολογία δηλαδή) και οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού σε κορυφαίο επίπεδο, συνέβαλαν καθοριστικά να  βρεθεί κοινό έδαφος και λύση στο Eurogroup».
Δηλαδή η καταλυτική παρέμβαση πρωθυπουργού, έφεραν αυτά που ήδη είχαν συμφωνηθεί στις 23 του Μάρτη: το ποσό των 3,6 δις – και αν τελικά θα είναι αυτό και δεν αυξηθεί, καθώς τα δεδομένα στην Οικονομία, έχουν υποχωρήσει, προ δόξαν της ατέρμονης «αντιστασιακής» διαπραγμάτευσης.
Το ΔΝΤ πήρε ό,τι ήθελε, θα δώσει αντίμετρα Μπιάφρας (π.χ συσσίτια στα σχολεία), ενώ έστησε τη λαιμητόμο: Αν το 2018  παρατηρηθεί υστέρηση στον στόχο του πλεονάσματος, και οι δύο μειώσεις (αφορολόγητο και συντάξεις), θα εφαρμοστούν το 2019 - Αρμαγεδδών 
(Και να σκεφθεί κανείς ότι  οι  γερμανοτσολιάδες  Σαμαροβενιζέλοι  είχαν βρει το αφορολόγητο 7 χιλιάδες, το ανέβασαν στις 9,5, ο Αλέξης τους κατήγγειλε και υποσχόταν να το ανεβάσει στις 12, αλλά αντί των 12 το κατεβάζει κάτω από τις 6 χιλ. (5.600 για τους άγαμους, 5.900 για τους υπόλοιπους)
Ουσιαστικά την μόνη διαπραγμάτευση που έκανε το Μαξίμου, ήταν η υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα, και η προσπάθεια ώστε η μείωση των συντάξεων να μετατεθεί στο 2020, ώστε ο κ. Τσίπρας να έχει απροβλημάτιστο χρόνο μπροστά του, να  ισχυρίζεται ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια (η οποία χώρα ήταν προγραμματισμένη να βγει, αφού τελειώνει το πρόγραμμα), ότι ως αριστερός που είναι, πάλεψε ενάντια στους δήμιους του νεοφιλελευθερισμού και της αντεργατικής πολιτικής και προστάτεψε τους εργαζόμενους, επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις (αναφερθήκαμε μόλις πριν στο νόμο του 2011).
Τα ανωτέρω δεν αποτελούν φαντασία, απορρέουν από τους νυν ισχυρισμούς. Μπορούμε να υποθέσουμε και τα μελλούμενα: Δεν αποκλείεται, όταν η επόμενη κυβέρνηση εφήρμοζε τα μέτρα που ο ίδιος είχε ψηφίσει, με στεντόρεια φωνή να την κατηγορούσε για υποταγή στο 4ο Ράιχ.   
Αν το τελευταίο φαντάζει υπερβολικό, αρκεί να χαρτογραφήσουμε το δρομολόγιό του και τον τρόπο του πολιτεύεσθαι, σε ένα άλλο θέμα, στους δημόσιους δρόμους: Προχθές στην σήραγγα Τεμπών, έκοψε την πρώτη από μια σειρά κορδέλες που προτίθεται να κόψει, σε τμήματα δρόμων.
Ηταν ο ίδιος κ. Τσίπρας, επίτιμος επικεφαλής του «δεν πληρώνω», που μιλώντας στη Βουλή ως αντιπολίτευση, χαρακτήριζε ληστρικά τα διόδια και τα κατήγγειλε ως διαρκές έγκλημα (προχθές,  εν τη παρουσία του, τα διόδια αυξήθηκαν!).
Παράλληλα στους δρόμους, έδινε παράγγελμα ανομίας, λέγοντας «αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής». 
Τώρα καλεσμένος της διαπλοκής, κόβει κορδέλες και δέχεται αύξηση διοδίων! (η διαπλοκή βέβαια τη δουλειά της κάνει εφόσον βρίσκει υπάκουους κυβερνήτες. Δεν ψηφίσαμε αυτή για κυβέρνηση, αλλά κάποιον που θα την κατατρόπωνε!).
 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου