7.4.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Τις διαδικασίες για την ίδρυση Αγροτικού Μουσείου & Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στα Φιλιατρά, έχει ξεκινήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών.
 
Η Ο.Π. Φιλιατρών «ΓΑΙΑ» που εδρεύει στο κτίριο του παλιού Συνεταιρισμού στα Φιλιατρά, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργήσει σε χώρο περίπου 1,5 στρεμμάτων, ένα αγροτικό μουσείο, που θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής μας.

Στον χώρο θα φιλοξενούνται κατά χρονολογική σειρά αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα, που χρησιμοποιήθηκαν και βοήθησαν κατά καιρούς στην αγροτική παραγωγή, παρουσιάζοντας την εξέλιξη στον αγροτικό τομέα.
Σε ειδικό χώρο στο Μουσείο, θα παρουσιάζεται και η βιομηχανική φάση της ελαιουργίας στην Ελλάδα, όπου θα εστιάζει στις αλλαγές που επέφερε η εισαγωγή της μηχανικής κίνησης στη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και θα προσεγγίζει με ευαισθησία τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής στην παραγωγική διαδικασία.
Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται και επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συζητηθούν λεπτομερώς οι προυποθέσεις που απαιτούνται.

Την προσπάθεια αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών «Η Τριφυλία» και της Ο.Π.

Παρουσίαση  του  βιβλίου  του  Γρηγόρη  Χαλιακόπουλου  στην  βιβλιοθήκη  του  Γυμνασίου  Κυπαρισσίας.


Τη Δευτέρα 03/04/2017    στις  08.00 μ.μ παρουσιάστηκε στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας το βραβευμένο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου ΄'Τοταξίδι του Φερευντούν".
Το συγγραφέα καλωσόρισε ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ενώ το βιογραφικό του διάβασε η  καθηγήτρια   Φιλολογίας  του   Γυμνασίου Κυπαρισσίας Δέσποινα Θεοδοσάκη. Το βιβλίο παρουσίασαν ο  καθηγητής  Φιλολογίας  του   Γενικού  Λυκείου  Κυπαρισσίας Χρήστος Χήναρης, η Ελένη Δρακουλάκου και η Νιόβη Γεωργιάδη.      
Πρόκειται για την τελευταία του έκδοση που αποτελεί ένα καλογραμμένο βιβλίο με θεματικό προορισμό στο ταξίδι της γνώσης.
Φιλιατρών ΓΑΙΑ, στηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να συμβάλλουν και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας.

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ανάλυση του βιβλίου και μίλησε με τον διακεκριμένο συγγραφέα ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται απο τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ...

ΓΙΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου