13.4.17

Βενεζουέλα: Πέμπτος διαδηλωτής νεκρός από πυροβολισμό

Και πέμπτος διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στη Βενεζουέλα αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου.

Πρόκειται για έναν 32χρονο άνδρα που υπέκυψε σήμερα τα ξημερώματα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, όπως έγινε γνωστό από πηγή της εισαγγελίας της χώρας.
Ο βουλευτής της Λάρα Αλφόνσο Μαρκίν έκανε λόγο για «ένα νέο θύμα της δικτατορίας», με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.
Στην Πολιτεία Λάρα σκοτώθηκαν την Τρίτη και ένας 13χρονος και ένας άνδρας 36 ετών. Δύο 19χρονοι φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στις 6 και τις 11 Απριλίου.
Όλα τα θύματα δέχτηκαν πυροβολισμούς ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.
Η αντιπολίτευση, που έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» στις 19 Απριλίου στο Καράκας, τους ζήτησαν σήμερα να συμμετάσχουν σε τοπικές συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης.
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι έκρυθμη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να άρει την ασυλία όλων των βουλευτών και να αναθέσει στον εαυτό του το νομοθετικό έργο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η απόφαση αυτή αναιρέθηκε, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εκτός από τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης ενώ ο πληθωρισμός είναι ανεξέλεγκτος, με φόντο και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου