15.4.17

Πασχαλινό τραπέζι για χιλιάδες νοικοκυριά από την "Αποστολή"

Σε όλη την Ελλάδα

Το Πασχαλινό τραπέζι σε 10.250 οικογένειες, σε όλη την Ελλάδα, έστρωσε και φέτος ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική οικογένεια, ομάδες νέων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα, προσέφεραν τα απαραίτητα τρόφιμα για τις μέρες των εορτών σε δέματα αγάπης με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις, Ενορίες, Δήμους, Σχολεία, Συλλόγους και Ιδρύματα της Ελλάδας η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμε πάνω από 145 τόνους τροφίμων (ξηρά τροφή και νωπά προϊόντα).

Παράλληλα η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρέδωσε 1.537 μπουφάν μέσω του προγράμματος «WE CARE» του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται και με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η «Αποστολή» εκτός από τα σχολεία, τις ενορίες του Λεκανοπεδίου επισκέφθηκε οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, την Άρτα, το Διδυμότειχο , την Ορεστιάδα, το Σουφλί, την Κομοτηνή, την Καλλονή Λέσβου, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τον Λαγκαδά, την Τρίπολη, το Καρπενήσι και την Χαλκίδα.

Αποδέκτες της βοήθειας έγιναν επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και η ΕΣΗΕΑ.

Σε ομιλίες του ο γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της «Αποστολής» και στην αγωνία και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις οικογένειες που υποφέρουν και τα παιδιά τους.

Πάσχα, πρόσθεσε, ο κ. Δήμτσας, σημαίνει διάβαση, πέρασμα, έξοδο. Αυτή η εορτή μας δείχνει το δρόμο για: Έξοδο από την απογοήτευση που δημιουργεί η ανέχεια, τα οικονομικά αδιέξοδα, οι αναταραχές στην περιοχή μας, η σύγχυση και η αμηχανία που προκαλούν τα προσφυγικά κύματα και οι συνέπειές τους. Έξοδο από την απογοήτευση που συσσωρεύουν η πίκρα της αδικίας. Έξοδο από την απογοήτευση που δημιουργούν τα λάθη και οι αποτυχίες μας. Η Ανάσταση του Κυρίου μας δείχνει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αγάπης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου