27.4.17

ΦΩΤΟ - Αυτή ήταν η «Μαντουμπάλα» που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Αυτή ήταν η «Μαντουμπάλα» που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης (φωτό)Η ινδική ταινία «Ο αλήτης της Βομβάης» ήταν η αφορμή να γραφτεί το τραγούδι «Μαντουμπάλα». 
Όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης παρακολούθησε την ταινία και άκουσε το τραγούδι της Madhubala ενθουσιάστηκε και πάσχισε για να το προσαρμόσει στα ελληνικά.
Μαζί με την Μαρινέλλα απευθύνθηκαν στον συνθέτη Θόδωρο Δερβενιώτη. Πλέον δεν έμοιαζε με το ινδικό τραγούδι «Aajao tarapt hai arman» αλλά είχε αποκτήσει δικό του χαρακτήρα. Η Μαντουβάλα κυκλοφόρησε το 1959 και πούλησε συνολικά 96 χιλιάδες δίσκους. Μάλιστα παρέμεινε πρώτο σε πωλήσεις για μια δεκαετία!
Η Μαντουμπάλα γεννήθηκε το 1933 στο Δελχί και ήταν ένα από τα 9 παιδιά μιας φτωχής μουσουλμάνικης οικογένειας. Τα 6 της αδέρφια βρήκαν πρώορο θάνατο, ενώ η οικονομική κατάσταση της οικογένειας χειροτέρεψε. Τότε ξεκίνησε να δουλεύει από μικρή ηλικία.
Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε σε ηλικία εννέα ετών και μεγαλώνοντας πήρε πετυχημένους ρόλους που την καθιέρωσαν στο κινηματογραφικό στερέωμα. Στην Ινδία την αντιμετώπιζαν ως σταρ και την σύγκριναν με την Marilyn Monroe!
 
 E-Radio.gr 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου