6.4.17

Οι σήραγγες των Τεμπών ανήκουν στο λαό, είπε ο Τσίπρας - Οργισμένη αντίδραση Χατζηδάκη

Για ένα οδικό άξονα με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), καθώς με το νέο έργο η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά.
«Δεν διεκδικούμε την πατρότητα του έργου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το έργο ανήκει στο λαό, είπε και πρόσθεσε, ξεμπλέξαμε όμως ένα κουβάρι που έμοιαζε με γόρδιο δεσμό και «απειλούσε» τη συνέχεια του έργου».
«Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε δύσκολες περιόδους η σοβαρή δουλειά, η επίγνωση της ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, στο δημόσιο συμφέρον μπορεί τελικά να φέρει θετικό και παραγωγικό αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Για την υλοποίηση του έργου είπε ότι  με τη συμφωνία μειώθηκαν οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις κατά 764 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα με τη στενή συνεργασία και βοήθεια της κ. Κρέτσου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταφέραμε, υπογράμμισε, «να βρούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσουν ξανά τα έργα με λιγότερες απαιτήσεις».
Σημείωσε ότι η σημερινή τελετή εγκαινίων είναι «το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες εξαιτίας των οποίων επιτεύχθηκε η δέσμευση για ολοκλήρωση των έργων έως την άνοιξη του 2017».
«Η ολοκλήρωση αυτού του έργου αποτελεί τον πιο ισχυρό συμβολισμό ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Παρόντες  στην τελετή εγκαινίων ήταν ο υπουργός Υποδομών και  Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αλλά και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.
Χρήστος Σπίρτζης: Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας Θεσ/νίκης γίνεται πραγματικότητα
«Σήμερα είναι η μέρα που ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας- Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών.
Κορίνα Κρέτσου: Πρόκειται για έναν Ηράκλειο Άθλο
«Πρόκειται για έναν Ηράκλειο Άθλο, τον οποίο τον πετύχατε χάρη στην χρηματοδότηση της Ε.Ε. Το ταξίδι ανάμεσα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ασφαλές και γρηγορότερο και έτσι θα ωφελήσει και την περιφέρεια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και πρόσθεσε ότι «Οι δύο πόλεις έρχονται πιο κοντά και πιο κοντά στην Ευρώπη. Ενώνουμε τον βορρά με τον νότο γιατί παρέχουμε νέες οικονομικές ευκαιρίες, καλύτερη συνδεσιμότητα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και με τα άλλα-κράτη της ΕΕ».

Οργισμένη αντίδραση Χατζηδάκη
Την οργή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσαν τα όσα ανέφερε στην τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με ένα μπαράζ tweets ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ρεσιτάλ μικροψυχίας», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράδοση του πολυαναμενόμενου έργου.
Ειδικότερα, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε στο Twitter:  
«Χαίρομαι για την παράδοση του έργου στα Τέμπη. Ξεκίνησε με Καραμανλή, Σουφλιά. Επανεκκίνησε με Σαμαρά. Ήμουν αρμόδιος υπουργός». Και συνέχισε
«στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε ρεσιτάλ μικροψυχίας. Όλα τα θετικά στην Ελλάδα τα έκανε εκείνος. Ντροπή!».
Ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε και την πικρία του γιατί δεν κλήθηκε στα εγκαίνια της μεγαλύτερης σήραγγας των Βαλκανίων.
«Πήγα μόνος μου στα Τέμπη! Δεν κάλεσαν Σουφλιά, Χρυσοχοΐδη, Καλογιάννη. Τους κατηγόρησαν κιόλας. Πόσο παρακάτω;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Φτάνει πια!», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση σοβαρότητας και η κυβέρνηση παίζει μόνο πολιτικό θέατρο».

Χαίρομαι για την παράδοση του έργου στα #Τεμπη. Ξεκίνησε με #Καραμανλή #Σουφλιά. Επανεκκίνησε με #Σαμάρα. Ήμουν αρμόδιος υπουργός.

Στα #Τεμπη ο @atsipras έδωσε ρεσιτάλ μικροψυχίας. Όλα τα θετικά στην Ελλάδα τα έκανε εκείνος. Ντροπή!






Πήγα μόνος μου στα #Τέμπη! Δεν κάλεσαν #Σουφλιά#Χρυσοχοίδη #Καλογιάννη. Τους κατηγόρησαν κιόλας. Πόσο παρακάτω?

Φτάνει πια! Η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση σοβαρότητας και η κυβέρνηση παίζει μόνο πολιτικό θέατρο. #Τεμπη
5:17 μ.μ. - 6 Apr 2017

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου